DDe beste bouwstijl kiezen is vaak een moeilijke opdracht. Tenzij je op voorhand al perfect weet welke smaak je hebt. Gaat jouw voorkeur uit naar een cottage woning of eerder naar een strakke moderne woning? Dit zijn belangrijke keuzes die je maakt.

Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken waar je ze aan kan herkennen, die ook iemand bevallen of totaal niet.

Hieronder alvast een overzicht van de bouwstijlen met hun kenmerken.

Cottage stijl

Deze woningen doen denken aan de oude Engelse kleine huisjes met heel wat charmante elementen zoals een erker, dakkapel. De cottage woning is de perfecte combinatie tussen sfeer en luxe.

cottage huis

Eigentijdse stijl

Deze woning heeft zowel moderne elementen en een traditionele. Typisch aan deze stijl zijn ook de vele en grote ramen, vaak ook gecombineerd met twee verschillende kleuren.

eigentijdse woning

Klassieke bouwstijl

Deze woningen hebben een centraal inkom, waarbij alle ruimtes toegankelijk zijn. De ruimte is zijn vaak heel ruim en licht.

klassieke stijl

Moderne bouwstijl

Strakheid en simpelheid staan hier centraal. De voorkant van een moderne woning is vaak sober, maar dat wordt gecompenseerd met de grote ramen aan da achterkant.

moderne woning

Pastorijstijl

Heel wat mensen hebben tegenwoordig de voorkeur voor deze bouwstijl. Het rustieke en de klassieke uitstraling maakt deze woning juist zo speciaal en trekt aan. De woningen zijn vaak symmetrisch en strak.

pastorijwoning

Welke bouwstijl kies jij?

Comments are closed.

Close