Volgende tips zijn handig vooraleer je begint :

Begin niet met het te strak trekken van de eerste rij, het kan dan zijn dat je stoel niet open blijft staan omdat je het te strak hebt geweven. Hij klapt dan dus in… Weef ook niet te dicht in de hoeken van het frame. Houd ruimte, anders verlies je het patroon en schuiven de koorden over elkaar heen. Een dunner koord betekent ook…meer werk.

Benodigdheden:

  • Stoel aluminium
  • Koord in verschillende kleuren
  • Schaar
  • Schroevendraaier
  • Elastiek

Aan de slag :

Stap 1: Verwijder de oude bekleding van de stoel en zorg ervoor dat je alleen het frame overhoudt.

Stap 2: Beslis met welke kleur je begint. Bevestig het koord met een dubbele knoop aan de rand van de voorzijde van de stoel.

Stap 3: Trek het koord onder de zitting van de stoel door om vervolgens over de bovenkant van het frame weer terug te halen naar de het begin. Zorg ervoor dat je elke keer onder de buis van het frame van de zitting blijft met het koord.

Stap 4: Trek het koord (niet te) strak en maak vervolgens rijen totdat je van kleur wilt wisselen. Wissel het touw door het met een dubbele knoop aan de reeds bevestigde koord te knopen.

Stap 5: Weef het koord totdat je in de buurt komt van het einde van het rechte frame. Er blijft nog wat ruimte over aan de zijkanten van het frame. Dit hoort zo en komt straks helemaal goed!

Stap 6: Begin weer met het vastknopen van je andere gekleurde touw in de hoek. We gaan nu horizontaal weven en het ruitpatroon aanbrengen. Weef het koord zoals hierboven afgebeeld. Begin met het koord onder de eerste vier rijen door te halen (twee boven en twee onder, tot je totaal vier krijgt). Haal het touw achterlangs zodat je vier aan de achterkant hebt. Haal het koord om het frame heen en ga weer op dezelfde manier terug naar de andere kant zoals hierboven afgebeeld.

Stap 7: Begin nu met de volgende serie. Nu begin je met het overslaan van zes koorden. Iedere serie sla je er dus twee over. Keer telkens terug op de manier zoals je de rij bent begonnen.

Stap 8: Herhaal dit patroon totdat je een driehoek hebt en aan het eind bent van deze kleur. Dan knoop je weer een nieuwe kleur vast aan het vorige koord om weer verder te gaan.

Stap 9: Zo ziet het resultaat eruit als je alle kleuren touw hebt geweven in driehoeken. Heb je een groter formaat stoel dan kan het best zijn dat je in plaats van 3 driehoeken zoals hierboven afgebeeld op 4 driehoeken uitkomt. Dit is afhankelijk van de grootte van je frame.

Stap 10: Knip alle aan elkaar geknoopte uiteinden af en stop het overgebleven koord aan de binnenzijde. Je DIY geweven stoel is nu klaar voor gebruik! (Bron : woontrendznl)

 

Comments are closed.

Close