Heb je misschien al is het idee gehad om bijvoorbeeld jouw voordeur te verven, maar weet je niet goed hoe je er aan moet beginnen? Begrijpelijk natuurlijk. Het is niet altijd makkelijk om het eindresultaat te weten, tenzij je een creatieve geest hebt natuurlijk.

De standaardbenodigdheden om een voordeur te verven:

  • Primer
  • Verfborstels
  • Verfroller (dun)
  • Verf (in de kleur waarin jij jouw deur wenst te verven natuurlijk)
  • Verfverwijderaar (dit wil zeggen dat je jouw deur eerst mat gaat zetten)

 

De kleur kies je best naargelang de stijl van jouw woning. Hou er dus rekening mee dat je er geen kakofonie van maakt. Je kan misschien op zoek gaan op internet naar wat voorbeelden om ideetjes op te doen en om zo de perfecte kleur te kiezen.

De volgorde van de stappen weet je zeker en vast wel, maar hoe begin je nu jouw deur te verven met al die dieper liggende delen?

Als je een profieldeur hebt, begin je met de dieper liggende delen in het bovenste vlak . Daarna ga je voor het vlak zelf. Deze stappen doe je hetzelfde voor de onderkant van jouw deur.

De volgende stap is het schilderen van de horizontale delen van de deur, ook van boven naar beneden.

Voor de verf ga je best voor kwalitatieve verf, dus probeer hier niet in te besparen. Daarnaast zal dit ook gemakkelijker schilderen en strakker opdrogen, waardoor het effect als de deur klaar is veel mooier zal zijn.

Begin met verven en zet jouw voordeur in een kleurtje !

Comments are closed.

Close