In de keuken zijn we heel vaak bezig om de heerlijkste gerechten te bereiden, maar daarnaast worden ook vaak resten van de maaltijd bewaard in de diepvriezer. Jammer genoeg gaat het daar echter mis, wat betreft de versheid en de kwaliteit van onze etenswaren.

Zo laten we de warme gerechten meestal afkoelen op kamertemperatuur, omdat we geen dampende etenswaren in de koelkast willen zetten. Daarom heeft het gerecht teveel tijd nodig om af te koelen. En net dat zorgt ervoor dat bacteriën vrij spel krijgen en de kwaliteit van de voeding sterk achteruitgaat, in die mate zelfs dat het gevaarlijk wordt voor onze gezondheid.

Om die reden heeft Coldline een toestel op de markt gebracht dat rekening houdt met die ziektemakende factoren en ons voedsel de optimale bewaringsmethode aanbiedt.

Het Life toestel is een keukenapparaat dat je perfect in elke keuken kunt inpassen, als een op zichzelf staand toestel of geïntegreerd in een ingebouwde keuken.

Dit handige apparaat heeft niet minder dan 8 slimme functies, die we even op een rijtje zetten:

*Snelkoelfunctie

Het apparaat koelt warm voedsel supersnel tot een temperatuur van 3°C, wat ervoor zorgt dat bacteriën geen kans krijgen en alle voedingsstoffen bewaard blijven, waardoor je een smaakvol gerecht behoudt, ook na koeling. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je gekoelde producten veel langer kunt bewaren.

*Super snel invriezen

Na het afkoelen kan je je producten ook super snel invriezen tot wel -40°C. Door dit snelle proces worden alle voedingsmiddelen 100%  veilig bewaard en niet enkel dat, maar je kan er ook rauwe vis ontdoen van schadelijke parasieten. Gewoon even 24 uur invriezen en klaar!

*Je gerechten op de ideale temperatuur

Krijg je vrienden om te eten? En heb je geen ruimte meer in de ijskast of diepvries? Life bewaart al je gerechten op de exacte temperatuur, zodat je ze op het moment suprême perfect kunt opdienen en dit zowel warm als koud.

*Deeg in de oven wanneer jij het wilt

Bij het bakken van deeggerechten is het belangrijk dat het deeg de juiste temperatuur heeft om goed te rijzen. Het life toestel bewaart het deeg op de perfecte temperatuur, tot je dit in de oven plaatst om te bakken. Heb je vandaag enkel tijd om het deeg te kneden, maar niet meer om te bakken? Plaats het deeg dan op de juiste temperatuur in de Life en bak je broodje morgen pas.

*Je voedingswaren perfect ontdooid

We hebben wegens tijdgebrek vaak de slechte gewoonte om diepvriesproducten te ontdooien in warm water of in de microgolf. Dit zorgt ervoor dat delen van het product reeds gekookt worden, hetgeen de smakelijke uitstraling en smaak niet ten goede komt. Het life toestel ontdooit je producten super snel waardoor alle smaak en de nodige voedingsstoffen bewaard blijven en je geen kleurverschillen krijgt. Een ontdooid stukje vis is niet meer van het verse te onderscheiden, behalve dan dat het ontdooide nog veiliger is voor de gezondheid dan de verse vis.

*Je chocolade perfect bewaard

Maak je graag zoete gerechten, zoals pralines? Dan weet je ook dat chocolade op de juiste temperatuur bewaard moet worden, om te vermijden dat de kwaliteit verloren gaat. Nu kan je jouw pralines de mooiste glans geven door de ideale temperatuur toe te passen.

*Zelf je eigengemaakte yoghurt creëren

Yoghurt maken heeft speciale condities nodig. Zo moet bijvoorbeeld melk de ideale temperatuur hebben om het juiste crèmegehalte te geven aan de yoghurt. In de ijskast kan je nooit de perfecte omstandigheden creëren voor een perfecte yoghurt; in de Life wel. Hier kan je de ideale omstandigheden scheppen voor een heerlijke zelfgemaakte yoghurt.

*Je dranken snel en perfect gekoeld

Wil je snel een flesje koelen, maar heb je geen tijd om dat in de ijskast te doen? Dan brengt de Life jouw wijn of bubbels perfect op temperatuur in geen tijd en je loopt niet het risico van bevriezing als je de fles in de diepvriezer legt. Ook andere dranken worden perfect en snel gekoeld en lekker op temperatuur bewaard in het Life toestel.

coldline life 2

Wij zijn alvast fan van dit slimme keukentoestel. En jij?

Meer weten over de LIFE van Coldline?

http://coldlineliving.com.au/blast-chiller-australia/home-blast-chiller-life-w30/

Comments are closed.

Close