Cre-a-tief

Verlichte pompoenen op het terras

verlichte pompoenen

De maand oktober staat opnieuw in het teken van herfst, herfstkleuren, herfstgeuren en herfstvruchten. En natuurlijk zijn de vruchten bij uitstek, pompoenen. Klein, groot, wit, oranje, rond en ovaal; noem maar op, er bestaan tegenwoordig tal van diverse soorten pompoenen die gebruikt worden voor consumptie of louter ter decoratie.

Om het volgende project te realiseren, kan je echte pompoenen gebruiken, maar je kan ook gaan voor de pvc of piepschuimmodellen. De echte zijn leuker, maar je bent wel een tijdje zoet, om de uitkervingen te doen. Aan jullie de keuze. Hou er ook rekening mee, dat wanneer je de verlichte pompoenen buiten gebruikt, je voldoende tegengewicht voorziet voor het geheel.

Nu, wat heb je allemaal nodig om deze decoratie te maken?

-Echte pompoenen of namaak (verkrijgbaar in hobbywinkels en decoratiezaken) 4 stuks, indien je de Engelse versie maakt, 6 stuks als je de Nederlandse tekst gebruikt.

-Dit zal even zoeken worden: verlichte letters, die werken op een batterij.

-Stevig hobbymes (of een speciaal kerfmes, indien gebruik van echte pompoenen)

Werkwijze:

*Eerst en vooral ga je de omtrek van de letter overtekenen op de pompoenen. Bij sommige letters zit een sjabloon, dat je hiervoor kunt gebruiken. Zoniet meet je de letters op, of leg je ze op een blad papier om zo zelf een sjabloon uit te tekenen.

*Knip het sjabloon uit en leg het op de pompoen; teken de omtrek over op de pompoenen.

*Met het hobby- of kerfmes, ga je nu voorzichtig de lettervorm uitkerven of uitsnijden in de pompoenen. Maak de vorm een tikkeltje groter dan het eigenlijke sjabloon.

*Al naargelang de letters die je gevonden hebt, kan je deze decoreren en schilderen in een kleur naar wens.

*Als je lettervormen uitgesneden zijn, duw je de letters voorzichtig in de vorm; de houdertjes met batterij, rusten achter de letter in de pompoen. (voorzie ruimte hiervoor) Probeer de letters voor de helft in de pompoen te duwen.

Gebruik batterijen die een lange levensduur hebben, maar uiteraard zal je de letters moeten verwijderen om de batterijen te vervangen. Tenzij je letters vindt, waar zich vooraan een on/off knopje bevindt.

Geef je decoratie een mooi plaatsje op het terras, of aan de voordeur, om je gasten te verwelkomen.

Bron: http://karaspartyideas.com/2015/09/diy-marquee-light-letter-pumpkins.html

Close
/* ]]> */