De zomervakantie is een leuke tijd voor de kinderen, maar bij minder goed weer, kunnen ze zich al snel gaan vervelen. Een nuttige manier om ze bezig te houden tijdens druilerige zomerdagen, is de volgende: Heb je op zolder nog allerlei kleine speel figuurtjes liggen, waar je zoon of dochter niet meer mee speelt, maar die je toch nog een nieuw leven kunt geven? Dan kan je die perfect gebruiken voor het volgende projectje, waar je met deze figuurtjes een aparte uitstraling kunt geven aan een oude fotokader, die je dan nadien een plaatsje geeft in de jeugdkamer.

Wat heb je nodig voor dit projectje?

-Een oude kader (kies een kader die groot genoeg is, om het gewenste effect te bekomen)

-Diverse kleine speelfiguurtjes in plastic of andere materialen

-Lijmpistool warm en lijmsticks

-Verf in spuitbus

Werkwijze:

*Nadat je de zolder hebt leeggemaakt, verzamel je je buit speelfiguurtjes op een werktafel; stal alles mooi uit en leg het op grootte. Het maakt niet echt uit of het verschillende materialen zijn; straks krijgen ze allemaal eenzelfde look.

*Ontdoe het fotokader van alle overbodigheden, zoals het glas, de achterwand, eventuele decoraties, zodat je een effen kader overhoudt.

*Het is best, dat je op voorhand de lay out van je kader uitlegt, m.a.w. leg de speelfiguurtjes uit, zoals ze op de fotokader moeten komen, of zoals je denkt dat het er leukst uit zal zien. Gebruik ook enkel die figuurtjes die sterk genoeg zijn en die geen loshangende deeltjes hebben, om te vermijden dat er later een stuk uit je frame valt, of je je eraan bezeert.

*Kleef elk figuurtje op het kader met behulp van je lijmpistool. Je mag best de figuurtjes laten overlappen, gebruik je fantasie. Laat het geheel goed drogen vooraleer je verder gaat.

*Als alles goed vast zit, leg je het kader met de figuurtjes op een werkvlak buiten. Neem je spray verf en geef je kader een eerste laag; hier werd goud gebruikt als kleur, omdat dat de vormen het best camoufleert en een heel abstract resultaat geeft aan het geheel.

Geef het kader verschillende dunne lagen; op die manier krijg je een mooi egaal resultaat en een goede dekking.

*Laat het resultaat goed drogen.

*Je kan je kader gewoon zo ophangen, of je kan hem opnieuw monteren en er je favoriete foto insteken; aan jou de keuze.

Geef je nieuwe kunstwerk een mooi plaatsje en geniet van het resultaat!

Finally comes the hardest step: what will you put in your lovely new frame?

Bron: https://en.dawanda.com/diy-tutorials/home-improvements/make-a-picture-frame-from-model-figures

Opmerking plaatsen

Close