Nu we de laatste warme dagen achter de rug hebben, wordt het stilaan tijd om de dressing aan te passen aan de winterperiode. Vooral in deze periode, wanneer we veel binnen leven, is het belangrijk dat het huis opgeruimd en netjes blijft, om een overvol gevoel te vermijden.

Dat betekent dat je favoriete zomerjurk eruit gaat en je dikke winterjas een prioritair plaatsje krijgt. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet en je dressing lijkt te ontploffen, door een enorme zomer-winter-mix?

Dan zijn hier wat tips om je dressing opnieuw ordelijk en overzichtelijk te krijgen.

De beste manier om ’s morgens op een ordentelijke manier naar het werk te kunnen, zonder al te veel poespas rond welke kledingstukken samen passen, is ze gewoon op voorhand al uit te kiezen en te stockeren op matching-punten. Met andere woorden, hang een vijftal kledingstukken die perfect samengaan, bijeen in de kast, die je kunt combineren om de juiste look te krijgen, van casual tot chic ; op die manier heb je steeds de juiste mix en je kast blijft overzichtelijk.

Combineer op dezelfde manier kleuren die perfect samengaan en vorm ook daarmee groepjes in je dressing; het scheelt een hoop getreuzel en getwijfel, als je de matching kleuren samen hebt hangen.

Een leuke tip die je kunt onthouden, om het opbergen makkelijker te maken is, dat het eenvoudiger moet zijn, om iets uit de kast te halen dan er iets in te hangen of leggen. Zaken zoals lingerie bijvoorbeeld, bewaar je dan liever in een ruime opbergbak, dan in een smalle lade; daarom is het gebruik van verschillende niveaus opbergmogelijkheden (a la ikea) interessant, om diverse types kledij elk hun eigen plekje te geven.

Een open opbergruimte bespaart je sowieso een hoop zoekwerk, omdat alles in een oogwenk te overzien is en je je favoriete jeans nooit meer kwijtraakt in een donker hoekje van de kleerkast.

Kleine stukken, bewaar je best in een open container, waar elke soort accessoire zijn eigen plekje krijgt, eventueel geschikt per kleur. En de allerkleinste accessoires? Die kan je eventueel aan een wandpaneel hangen, dat je aan de muur bevestigt. Labels op opbergdozen kunnen handig zijn, om de kleinste zaken makkelijk terug te vinden.

Om meer weg te bergen op een kleinere oppervlakte, kan je ook de speciale organizers gebruiken, die je tussen de rest van je kledij kunt hangen, om een beter overzicht te krijgen en om plaats te besparen. Je kan hierdoor lege plaatsen in de kleerkast makkelijk opvullen.

Dat kan je ook doen met vierkante open kastmeubelen; deze open opbergers plaats je gewoon op de bodem van je kast en je kan ze stapelen of afwisselen; op die manier kan je heel wat meer kwijt in je kast en blijft je dressing mooi opgeruimd.

Vooral voor schoenen, is de regel: hou ze omhoog en van de grond. Er zijn tal van schoenenrekken en schoenenzakken die je zelfs in de kast hangt, die ervoor zorgen dat er geen schoenen rondslingeren in de kamer.

Kortom, heb je minder hangruimte nodig? Haal die extra ophangstang weg en je hebt onmiddellijk een hoop vrije ruimte voor opgevouwen kledingstukken en vice versa, kan je ook planken weghalen en een stang bevestigen voor meer hangruimte.

Heb je een grote opbergruimte, maar toch nog te weinig plaats? De achterzijde van de kastdeur is perfect om verloren ruimte in te pakken; met de speciale deurhaken, kan je opnieuw heel wat ruimte creëren.

En voor de mannen onder ons: rol t-shirts op, in plaats van ze te vouwen; het bespaart niet enkel plaats in de kast, maar vermindert ook kreuken in de stof.

En last but not least:

Heb je nog steeds te weinig plaats? Dan is er nog steeds het bed. Als je een bed hebt met een beschikbare ruimte onderaan, dan kan je met behulp van speciale kledingzakken, nog heel wat zaken kwijt.

Nog een handige tip:

Heb je een valies staan die je momenteel niet gebruikt? Bewaar daarin je zomerkledij (voorzie wel voldoende verluchting of een mottenbalzakje)

Opgeruimd staat netjes!

Bron: http://www.hgtv.com/design/decorating/clean-and-organize/organizing-the-clothes-closet

Opmerking plaatsen

Close