Exterieur

Unieke vakantieverblijven: Met de voeten in Griekse wateren

griekse wateren

In onze reeks, unieke vakantieverblijven, trekken we naar de Griekse eilanden en Griekse wateren. Wie zijn hart verloren heeft aan Griekenland, zal wellicht de typische bouwstijl herkennen. Maar je vakantie doorbrengen in zo’n authentiek bouwwerk, is meer dan speciaal.

Het eiland Mykonos is de place to be en de Egeïsche zee je uitzicht, want het verblijf is dan ook aan de rand van het eiland gelegen, met prachtige vergezichten tot gevolg. Getuige daarvan is de ‘infinity pool’ die letterlijk aan de voordeur start en oneindig lijkt door te gaan.

Op deze bestemming geniet je van elke centimeter en achter elk hoekje wordt je weer aangenaam verrast met prachtige uitzichten. Maar dat is niet het enige.

In dit privéstulpje, werd heel veel aandacht besteed aan het behouden van de authentieke elementen, gecombineerd met een artistieke toets.

De ruimtes zijn heel divers, maar hebben allen het typische karakter van de huisjes op Mykonos, dat zich vooral toont in de witte stenen muren, gekleurde cementvloeren, ingebouwd meubilair, gangen uitgehouwen in de rotsen enzovoort. Maar ook de tuinen zijn als het ware gebeeldhouwd temidden van de alom tegenwoordige rust. Het is dan ook niet voor niks dat het verblijf reeds verscheen in tal van magazines; een pareltje mag gezien worden, niet?

De benedenverdieping van het huisje omvat een originele eetruimte met aansluitend een volledig uitgeruste keuken, die via een typische boogvormige doorgang overloopt in een prachtige ronde zitruimte, uitgehouwen in steen. De zetels zijn als het ware ingebouwd en de impressionante haard is het centraal punt in de kamer.

Het huisje telt meerdere slaapkamers, waarvan eentje op de begane grond en de rest op de eerste verdieping, met een eigen badkamer en terras.

Op de verdieping, heeft de master bedroom, een prachtige ingebouwde badkamer, die je helemaal terugvoert naar het stenen tijdperk, maar dan met de moderne faciliteiten van vandaag. Ook hier beschik je over een privébalkonnetje. Alle slaapkamers beschikken over prachtige uitzichten over de omgeving en hebben hun eigen open haard en afgesloten buitenruimte. Daarnaast heeft het verblijf nog een tweede gasthuis met dezelfde magische kenmerken om een geweldige vakantie door te brengen.

Deze buitenruimtes leiden uiteindelijk tot prachtige terrassen en een aansluitend beschut eetgedeelte, uitkijkend over de zee en de tuin. Het zwembad loopt over de gehele lengte van het huis en heeft verschillende rust- en ligplaatsen waar je kan genieten van de prachtige omgeving. Een wandeling tussen de olijfbomen en andere exotische boomsoorten, wekt de eetlust op, die je kan bevredigen met een heerlijke BBQ op het buitenterras.

Voor wie zo weinig mogelijk wil doen op deze vakantie, is er mogelijkheid tot het inhuren van een kok, boodschappenjongen en kinderoppas en natuurlijk mag een heerlijke massage niet ontbreken.

Kan je je toch losmaken van dit prachtige verblijf? Dan zijn er niet minder dan 20 zandstranden in de buurt, waar je heerlijk kan zwemmen en sporten om nadien af te sluiten in één van de vele restaurantjes en bars. Alle faciliteiten bevinden zich in de nabijheid.

Wij zien onszelf helemaal genieten op dit prachtige eiland in deze unieke vakantielocatie!

Meer weten over deze bestemming?

https://www.oneoffplaces.co.uk/Aegean-View

Close
/* ]]> */