Exterieur

Unieke vakantieverblijven: Een palazzo in Florence

Florence

Italië spreekt tot de zintuigen; de kleuren, geuren en heerlijke smaken, het is het mekka voor een vakantie die je papillen zal prikkelen.Al enkele weken gaan we op zoek naar aparte vakantieverblijven en ook vandaag vonden we een echte parel, die je in je fotoboeken met stip zal aanduiden en die je onze druilerige lage landen snel zal doen vergeten.

In het hart van Florence, in het prachtige Toscane, ligt een appartement dat je zal bijblijven. Ooit een 16de eeuws operagebouw, wordt het nu gebruikt als vakantieverblijf. Het gebouw waar het verblijf zich bevindt, is dan ook een echt meesterstuk in de bouwkunst.

Niet minder dan zeven personen kunnen er verblijven in dit ruime en moderne appartement met toetsen van hedendaags en antiek design, maar de 18de eeuwse fresco’s stelen de show. Zij omgeven de hele ruimte en je waant je in een andere wereld, met elementen uit verschillende tijdsperiodes, zoals middeleeuws terracotta en sofa’s uit de 17de eeuw. Dit in combinatie met moderne toetsen zoals meubelstukken van Le Corbusier en design verlichting, maakt van dit verblijf een aparte belevenis en een reis terug in de tijd ten dage van de Renaissance.

De kamers in loft stijl, werden helemaal gerestaureerd naar moderne normen en zijn dan ook voorzien van alle comfort. De kamers hebben een eigen badkamer en relaxruimte en op de verdieping tref je het loungegedeelte en eetruimte met volledig uitgeruste keuken, compleet met koffie en cocktailbar. Uiteraard zijn ook daar alle technologische faciliteiten voorhanden, zoals satelliet TV, wifi, dvd, cd en een compleet uitgerust geluidssysteem.

De typische stijl van het gebouw, wordt ook in de buitenruimte doorgetrokken met meesterwerken die de omgeving sieren; ideaal om ook de rest van het gebouw te inspecteren.

Wil je ook de rest van de omgeving verkennen? Weet dan dat je je in de meest legendarisch plaats bevindt, met de bekendste bezienswaardigheden, zoals de Ponte Vecchio, Palazzo Pitti, het huis van Michalangelo’s David enzovoort…Om natuurlijk, hoe kan het ook anders, af te sluiten met een heerlijk authentieke pizza in een lokale pizzeria…

Het water loopt ons nu al in de mond!

Wil je meer weten over deze locatie?

https://www.oneoffplaces.co.uk/destinations/Europe/Italy/the-florentine-camerata

Close
/* ]]> */