Exterieur

Tuinmeubelen in beton of betonlook?

tuinmeubelen in beton

Tuinmeubelen in beton, het lijkt een niet te verenigen combinatie, maar toch wordt het materiaal steeds populairder in huis en tuin. Uiteraard heeft de duurzame trend hiermee te maken. Zo lang mogelijk genieten van je tuinset is vanaf nu mogelijk.

Daarnaast is beton een materiaal dat perfect past in de moderne strakke tuinen van vandaag. Sobere, sterke lijnen die mooi afsteken tegen het groen, het design van beton blendt helemaal in en voelt heel natuurlijk aan.

Beton is een ideaal materiaal om buiten te gebruiken, daarom de steeds stijgende populariteit. Het is uiterst weersbestendig en kan vrijwel alle weersomstandigheden aan, zonder afbreuk te doen aan het uitzicht.

Daarnaast kan beton tegen een stootje en is het zo goed als slijtvast, mede dankzij een stevig metalen frame dat als basis dient voor de meubelen. En doen er zich toch kleine beschadigingen voor? Dan kan je die makkelijk repareren met een speciale reparatieset.

En wat nog leuker is: betonnen tuinmeubelen zijn heel makkelijk in onderhoud en vuilwerend.

tuinmeubelen in beton

Tuinmeubelen in beton geven een unieke uitstraling aan je tuin, zoveel is zeker. En het materiaal laat zich ook heel goed combineren met andere materialen, zoals aluminium, hout en teak. Het warme hout zal perfect afsteken tegen het koelere beton en een bijzondere stijl creëren. In combinatie met wit geeft het een zuiderse uitstraling en het groen in de tuin zal nog meer stralen tegen het moderne grijs.

Het enige nadeel?

Beton is zwaar, zoniet onverplaatsbaar, hetgeen het niet altijd de juiste oplossing maakt voor tuinen die slecht bereikbaar zijn van buitenaf.

Maar niet getreurd, als je van de betonlook houdt en je toch diezelfde uitstraling wilt bereiken, kan je opteren voor de ‘net echt’ betonlook, die zoals het woord reeds aangeeft, eruit ziet als echte beton, maar veel lichter is in gewicht is en daardoor iets makkelijker handelbaar.

In plaats van massief beton, wordt hier gewerkt met het materiaal polymeer-composiet. Je kent de toepassing vast en zeker beter van bijvoorbeeld plantenbakken in composiet. Super licht en toch mooi strak als echt beton. Via een uiterst precies productieproces wordt daarbij telkens een uniek stuk gemaakt, met een prachtige betonlook.

Ook dit materiaal is onverwoestbaar en slijtvast door de basiswapening van glasvezel in 300/600 gr.m2. en een afwerklaag van polymeercomposiet die in meerdere lagen handmatig wordt aangebracht.

Het net echt broertje van beton is eveneens makkelijk in onderhoud en er dringt geen vuil in het materiaal.

Door hun unieke uitstraling, zijn zowel echte betonmeubelen, als de net echt betonmeubelen een aanrader voor de tuin. Ze kunnen allebei het hele jaar door buiten vertoeven, zijn solide en robuust en geven een heel aparte look aan je buitenruimte.

Kies je voor “the real thing”?

https://www.beliani.nl/tuinmeubelen/betonmeubelen/

Of ga je voor “net echt”?

http://www.net-echt.nl/tuinset-beton.html

Close
/* ]]> */