Exterieur

Tuindagen bezoeken in juni

tuindagen

De zomermaanden zijn opnieuw de uitgelezen kans om bijzondere tuinen te bezoeken of meer op te steken van wat er reilt en zeilt in de tuin.

We hebben een aantal groene evenementen voor jullie op een rijtje gezet voor de maand juni.t

*We starten in eigen land te Lichtaart, waar tuinliefhebbers op 03 en 04 juni terecht kunnen bij Hoebenschot Plant en tuin voor een bijzonder tuinbezoek.

Tijdens de open tuin en wandelvoordracht, kom je meer te weten over insecten in de tuin en leer je de nuttige van de schadelijke onderscheiden, hetgeen heel belangrijk is als je ecologisch wilt tuinieren, een trend die zich steeds meer doorzet.

Het bezoek staat dan ook volledig in het teken van tuinieren met een hart voor de natuur. De tuin is gratis te bezoeken en op zaterdag 03 juni kan elke liefhebber deelnemen aan een wandelvoordracht.

Nuttige en schadelijke insecten worden onder de loep genomen en je komt alles te weten over de schade die ze kunnen aanrichten, maar ook kom je te weten hoe je de nuttige exemplaren kunt aantrekken in de tuin, om je tuin mooi en gezond te houden.

Waar en wanneer?

zaterdag 3 juni 2017 tot zondag 4 juni 2017

Lisseweg 18 -2460 Lichtaart (B)

 

Telefoon of gsm: +3214460800

E-mail:  info@hoebenschot.be

Toegankelijk voor rolstoelen Voldoende parkeermogelijkheden Drank

Deelnameprijs: € 10 p.p. ter plaatse cash te betalen

*Op zaterdag 10 en zondag 11 juni, steken we de grens over naar onze noorderburen.

In het Nederlandse Noordwijk, kan je er deelnemen aan Markt onder de Linden, een gratis tuinmarkt en lifestyle evenement, met tal van inspiratie voor de tuin.

In de schaduw van de Linden op het plein, kan je rustig rondsnuisteren langs de kraampjes met bloemen en planten en tuindecoratie. Je kan er ook genieten van de werken van talrijke kunstenaars die het thema tuin extra in de verf zetten.

Wil je verder afzakken en de charme van het dorp beter leren kennen? Dan kan je terecht in één van de open tuinen, die opengesteld worden voor het publiek; je ontdekt er een gevarieerd aanbod tuinen, voor ieder wat wils en je wordt ook begeleid door een ervaren gids tijdens een groene fietstocht, voor de liefhebbers.

Waar en wanneer?

Markt onder de Linden – TUINMARKT Noordwijk-Binnen

zaterdag 10 juni 2017 tot zondag 11 juni 2017)Voorstraat -Noordwijk (NL)

E-mail:  communicatieonderdelinden@gmail.com

Toegankelijk voor rolstoelen

Planten te koop Voldoende parkeermogelijkheden Kunstverkoop Eten / versnaperingen Drank

*Eind juni, op 24 en 25 juni is Loppem de place to be voor de open tuindagen. Thema is de Cottagetuin, waar je ondergedompeld wordt in de romantische tuinsfeer die eigen is aan een landelijke tuin.

Je doet er diverse ideeën op hoe je jouw cottagetuin kunt inrichten met haagjes, rozen, vijvers enzovoort. Meer dan 700 planten zijn er verzameld en je komt meer te weten over het oogsten van fruit en hoe er confituur van te maken. De tuin beschikt over een imkerij, waar je tekst en uitleg ontvangt over het leven van de bijen.

Daarnaast krijgen geïnteresseerden het nut van groendaken te zien en hoe je ook binnenshuis veel meer kunt doen met planten.

Waar en wanneer?

Open tuindagen in Loppem

zaterdag 24 juni 2017 tot zondag 25 juni 2017

Ieperweg 51-8210- Loppem (B)

E-mail:  joel.de.coster@telenet.be

Toegankelijk voor rolstoelen Groepen op afspraak Voldoende parkeermogelijkheden Kunstverkoop Eten / versnaperingen Drank

*Op 30 juni tenslotte starten de hortensiadagen bij Het Houten Huis.eu. Ze lopen tot 05 augustus in Zaltbommel, een gehucht in Nederland.

Elke vrijdag en zaterdag kan je er terecht voor een bezoek aan de uitgebreide hortensiacollectie, van wel meer dan 250 soorten. Geniet van de kleurenpracht in volle bloei en kies een favoriet voor jouw tuin. Van boerenhortensia tot dubbelbloemige hortensia’s, je komt er alles over te weten tijdens dé maand van de hortensia. De toegang is gratis.

In de Theetuin kan je achteraf genieten van een drankje en lekkere zelfgebakken taarten.

Waar en wanneer?

Het Houten Huis is geopend elke vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

vrijdag 30 juni 2017 tot zaterdag 5 augustus 2017

Naam:   Nelli Haasakker

Straat:   Nieuwe Tijningen 78

Postcode: 5301DA

Woonplaats: Zaltbommel

Land: Nederland

Telefoon of gsm: 0418680608

E-mail:  info@hethoutenhuis.eu

Toegankelijk voor rolstoelen Planten te koop Honden aan de leiband toegelaten Groepen op afspraak Voldoende parkeermogelijkheden Eten / versnaperingen Drank

Meer tuindagen?

http://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/groenagenda

Close
/* ]]> */