Exterieur Interieur

Trends : Modulair bouwen

Bouwbeurzen zijn vaak de places to be als je de allernieuwste trends op woonvlak wilt ontdekken. De nieuwste aanwinst op het duurzaam bouwen platform is modulair bouwen en wonen.

Op de “Bis beurs”, die nog loopt tot 16 oktober, wordt je uitgebreid geïnformeerd over deze nieuwe trend, die overgewaaid komt uit onze buurlanden waar de gemiddelde bouwoppervlakte een pak lager ligt dan bij ons.

Ook bij ons wordt het steeds belangrijker om kleinere woningen te bouwen (groeiende bevolking, duurdere bouwgronden, nood aan duurzame woningen) met eenzelfde mate van comfort. Het is volgens experten ook de enige manier om bouwen betaalbaar te houden.

Om tegemoet te komen aan deze nieuwe ontwikkeling, hebben diverse bedrijven nieuwe manieren van bouwen op de markt gebracht, die flexibel, compact en snel te monteren zijn, maar daarnaast ook kwalitatief, technologisch en thermisch perfect in orde zijn om de toekomst in te stappen.

Vier bedrijven stellen op de beurs hun persoonlijke manier van bouwen voor aan het grote publiek, die beantwoordt aan de nieuwe bouwtrend.

-BePods, stelt de flexibele woonmodules voor.

Het concept is eenvoudig: de modules in staalskeletbouw kunnen zowel toegepast worden als leefruimte, tuinhuis, kantoor, poolhouse, huisuitbreiding, ontspanningsruimte, extra kamer, of waarom niet, een compacte woonruimte en dit volledig gepersonaliseerd naar wens van de koper.

Het systeem is duurzaam, strak en biedt optimaal comfort en kwaliteit. En wat nog belangrijker is, de leefruimten zijn zo ontworpen, dat ze een minimale impact hebben op het milieu, door het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Uw woonruimte kan helemaal op maat gemaakt worden en wat helemaal prachtig is, is dat het plaatsen van uw pod op de locatie van uw keuze slechts 1 à 2 werkdagen duurt, doordat alles reeds voorgemonteerd wordt in de fabriek.

http://be-pods.eu/nl/

-Stido is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en commercialiseren van tuinstudio’s.

Zij kozen eveneens voor een milieuvriendelijke bouwmogelijkheid met een beperkte ecologische voetafdruk die toch een meerwaarde biedt aan een bestaande of nieuwe woning.

Deze modules worden opgetrokken in houtskeletbouw en het originele aan deze units is, dat ze “mobiel” zijn. Je kan ze (als je ze niet meer nodig hebt, of als je verhuist) gewoon los verkopen of meenemen. Hoe cool is dit?

En ook de Stido, is volledig op maat samen te stellen én makkelijk te plaatsen.

http://www.stido.be/home/

-Met ModuleHome, kan je als het ware heel dat systeem uitbreiden naar een volwaardige woning.

De structuur van een modulewoning is gebaseerd op basis van een houtskelet constructie en verder afgewerkt met diverse materialen die je in de bouwsector terugvindt. Met gevolg dat een ModuleHome module niet te onderscheiden is van een traditionele gebouwde woning! Over innovatie gesproken! En ook deze module is helemaal verplaatsbaar!

Als buitenafwerking kan je zelfs een traditionele afwerking krijgen in onder andere crepi en zelfs voor de binnenafwerking zijn er standaard opties voorhanden.

Op deze manier krijg je een beschikbare, instapklare woning geplaatst binnen één dag. Ideaal voor de bouwer die geen baksteen in de maag nodig heeft (de constructie is in houtskeletbouw) en die geen maandenlang gedoe wil om een traditionele woning op poten te zetten.

http://www.modulehome.be/nl/

-ArkShelter, is de oplossing voor de natuurgetrouwe bouwer, die back to basic en dicht bij de natuur wil wonen.

De woningen zijn minimalistisch en helemaal vervaardigd uit hout, hetgeen een warme gezelligheid creëert, zijn mobiel, hebben panoramisch uitzicht en last but not least: zijn openklapbaar, om helemaal op te gaan in de natuur.

Door de opvang van hemelwater en het gebruik van windenergie voor elektriciteit, wordt deze woning zelfvoorzienend. Ze kan geplaatst worden waar je maar wilt en is helemaal ecologisch opgebouwd.

Het is dé manier om aan de stress van het dagelijks leven te ontsnappen, of als je wilt, een totaal nieuwe manier van wonen te ontdekken.

http://ark-shelter.com/en/

Wil je deze nieuwe manier van wonen ontdekken?

Bezoek dan nog snel de BisBeurs in Flanders Expo

http://www.bisbeurs.be/nl/Bezoeken/in%20de%20kijker

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */