Cre-a-tief

Transparante scheidingswand maken

In kleinere woonruimtes is het vaak moeilijk om onderverdelingen te maken in de ruimte. Denk maar aan zolderkamers die vanwege hun schuine wanden al iets minder ruimte bieden, of kleine studio’s die niet gebaat zijn met grote kasten bijvoorbeeld.

Wat kan je dan doen om toch 1) de ruimtes te scheiden en 2) extra opbergruimte te creëren?

Dan kan een scheidingswand in hout de oplossing bieden. De scheidingswand in het voorbeeld is transparant, wat het extra voordeel biedt dat het niet lijkt alsof de ruimte kleiner wordt en daarnaast is het gewoon heel origineel en haalbaar, zelfs voor de middelmatige klusser.

Wat heb je nodig?

-Meubelpanelen in hout:

het beste is dat je op voorhand de constructie even uittekent op papier, met afmetingen erbij en dit meeneemt naar de bouwmarkt. Je zal panelen in diverse formaten nodig hebben (voor de lange en korte zijden en de legplanken) Als je je tekening meeneemt, kunnen ze alles perfect voor jou op maat maken, of als je geluk hebt, bestaan er panelen in exact het formaat dat je nodig hebt.

-Verbindingsschroeven

-Hoekklemmen

-Potlood

-Waterpas

-Boormachine

Werkwijze:

Stap voor stap

Stap 1.

Leg alle delen van het raamwerk rechtopstaand op een vlakke ondergrond. Let erop, dat alle delen met het tunnelprofiel naar beneden liggen.

Eén voor één worden de afzonderlijke elementen van de vakken in een rechte hoek uitgelijnd en met hoekklemmen vastgezet.

Stap 2.

Teken de markeringen voor de verbindingen op de zijdelen, het onderste deel van het raamwerk en de lange en korte dekpanelen, gelijkliggend met de zijdelen.

De boorgaten worden op ca. 5 cm afstand van de buitenkant van de zijdelen gemaakt. Vervolgens worden ze met de verbindingsschroeven verbonden.

Stap 3.

Tussen de twee langste zijdelen wordt een legplank op ca. 86 cm hoogte vastgeschroefd, om de scheidingswand stabiliteit te geven.

Stap 4.

Zet de scheidingswand rechtop.

Lijn hem bij het langste zijdeel in een rechte hoek uit en controleer met een lange waterpas of met een lat of de stijgingshoek telkens 35° is.

Teken de markeringen voor de plankdragers op de gewenste hoogten af.

Meet steeds van onderaf en houd daarbij rekening met de geringere diepte van de legplanken.

Breng de boorgaten voorzichtig aan en zet de plankdragers erin. Let erop, dat de richting van het tunnelprofiel van de legplanken en andere delen overal gelijk is.

Wil je dat de scheidingswand echt stabiel wordt? Bevestig hem dan met de kortste zijde aan de muur. Dat kan je onder andere doen door één of twee houten latten aan de muur te bevestigen en daar je scheidingswand aan vast te maken.

Klaar!! Een moderne wand, die je ruimte verdeelt maar toch het ruimtegevoel bewaart en die nog extra opbergruimte voorziet voor al je woonspulletjes.

Bron: http://www.hornbach.nl/cms/nl/nl/projecten/meubelbouw/meubelen_werken_wonen/kamerafscheiding_maken/kamerafscheiding_maken.html#tab-2

Close
/* ]]> */