Jaarlijks kan je best een check-up doen van je dak om eventueel kleine herstellingen te doen. Door het slechte weer en de regen , is het zeker nodig om dit regelmatig na te kijken. Hieronder vind je enkele tips voor onderhoud van platte daken.

Reinigen

Hier begint het onderhoud van je dak mee. Zorg dat alle bladeren en ander vuil verwijderd worden (door een borstel of hogedrukreiniger)

Mos verwijderen

Hier kan je een product ‘ibaclean’ voor gebruiken om het mos los te weken die niet handmatig verwijderd kan worden. Deze ontmosser heeft een reinigende functie en onvet ook het dak. Je breng dit product best aan met een borstel

Herstellen van blazen

Onder de dakbedekking is het mogelijk dat er zich blazen vormen, waardoor op zijn beurt scheuren kunnen optreden en je snel met een waterprobleem zit.

Controleren afwerking

Niet alleen het dak zelf moeten grondige controle hebben, maar ook de profielen en aansluitingen met de muren, koepels, schoorsteen etc.

Een product waar mee je eventuele gebreken mee kan wegwerken is ‘Derbimastic s’

Reinigen dakgoot

Dit doe je door de dakgoot grondig open te maken, te reinigen en te ontvetten.

(Bron: bouwenwonen)

Extra gouden tips:

  • Al de herstellingen die je doet moeten drogen en hebben hiervoor dus tijd nodig. Belangrijk is dus om rekening te houden met het weer
  • Producten steeds grondig roeren vooraleer je ze gebruikt.
  • Bewaar de producten ook steeds op een koele en droge plaats.

Comments are closed.

Close