Tuin

Thema herfst: Rustieke terrasverlichting

terrasverlichting

De lange avonden in de tuin zijn bijna voorbij, maar op het terras en het balkon kan het nog best gezellig zijn, met een aangepast vuurtje en de juiste sfeerverlichting.

Heb je geen buitenverlichting en wil je toch genieten van de speciale buitensfeer die de herfst brengt? Dan maak je toch gewoon zelf een origineel lichtpunt.

In het volgende project werden enkele decoratieballen met takken van de druivelaar, aangepast tot originele sfeerverlichting.

Wat heb je allemaal nodig?

-Decoratieballen in verschillende formaten, gemaakt uit druivelaartakken; je kan deze ook zelf maken. http://www.ebay.com/gds/How-to-Make-Grapevine-Balls-/10000000205805387/g.html

-Kerstverlichting, hetzij met snoer of op batterijen.

-Touw voor tuingebruik, of gewoon een stevig touw

-Een stevige tak, om de ballen te bevestigen

-Jute lint

Werkwijze:

*Al naargelang de grootte van de ballen, zal je per bal ongeveer 15 tot 25 lichtjes gebruiken. (hangt er ook van af wat je vindt in de handel)

Het mooiste resultaat krijg je als je de lichtjes helemaal binnenin de ballen houdt.

*Plaats elk lichtsnoer apart in een bal en bindt het op verschillende plaatsen vast aan het hout van de bal, zodat het er niet of deels uit komt steken.

*Kijk hoe je de ballen gaat positioneren aan de houten tak en wat het mooist oogt. Dat kan je doen door de tak over twee stoelen te hangen, terwijl je de ballen eraan bevestigt. Als je met een lichtsnoer werkt, moet je ervoor zorgen dat dit snoer de ballen onderling verbindt en bij voorkeur zonder dat het lichtsnoer zichtbaar is buiten de ballen, tenzij op het laatst, waar het snoer naar het stopcontact loopt.

Gebruik je losse verlichting zonder snoer, dan kan je gewoon één snoer per bal gebruiken.

*Als alle ballen bevestigd zijn en je de setting hebt uitgeprobeerd, bevestig je twee haken in de bovenzijde van het terras, knoop je het jute lint rond de tak met de ballen (aan beide uiteinden, voor stabiliteit) en hang je je creatie op.

*Als je met snoer werkt, probeer je het uiteinde zoveel mogelijk te verbergen (je kan het omwikkelen met lint bijvoorbeeld of met andere natuurlijke materialen).

Geniet van je nieuwste buitenverlichting!

Bron: http://www.allthingsheartandhome.com/easy-diy-outdoor-chandelier/

Close
/* ]]> */