Interieur

De tafel van de toekomst: A table for living

Technologie leeft en staat niet stil. Elke dag worden nieuwe ideeën gelanceerd om ons wooncomfort nog beter te maken en aan te passen aan onze drukker wordende leven.

Vooral in de keuken staan heel wat prominente projecten op stapel om nog sneller en nog makkelijker bij te dragen aan onze levensstijl.

A Table for Living wordt vast en zeker één van die projecten.

De naam zegt het eigenlijk zelf: een tafel om aan te leven; dat houdt zoveel meer mogelijkheden in dan een gewone keukentafel, denken wij dan. En dat is ook zo.

Deze slimme keukentafel, uitgevonden door een aantal “brainy” studenten in samenwerking met Ikea en Ideo, zal zoveel meer worden dan een plaats om samen te zitten en te genieten van een heerlijk maal.

A table for living, is een tafel waarop je kookt, leert, speelt en geniet.

Waarin zit nu de vernieuwing?

De tafel is zo slim, dat ze alle ingrediënten herkent die je erop plaatst en daar handig op inspeelt en je allerlei suggesties voorstelt, wat je met dat ingrediënt kan doen. De tafel wordt als het ware een kookboek daar ter plaatse.

Alles wordt ook gewoon geprojecteerd op de tafel, alsof je op een megagrote tablet zou kijken. Meer nog…de tafel wordt je tablet!

Op die manier kan je à la minute een menu samenstellen, aan de hand van de voorstellen die de tafel (kookboek) je geeft.

Maar dat is niet alles.

Niet enkel kan je allerlei ideeën ophalen en tevoorschijn toveren op de tafel, je kan het ook tegelijkertijd bereiden!

De tafel is naast een handige allesweter, ook een multifunctioneel kookeiland, waarop je het menu dat je net hebt geprojecteerd op de tafel, ook onmiddellijk kan gaan preparen voor je gasten of je gezin.

Eens het eten bereid is, laat je de tafel met een simpele handeling zakken en wordt ze een eenvoudige eettafel.

De bedoeling van deze slimme eettafel is om mensen meer bewust te leren koken en er gewoon een aangename ervaring van te maken; de keukentafel als centrale plaats van de woning zeg maar, zoals het vroeger was.

Het project functioneert met een computergestuurd bovengedeelte, dat ingrediënten herkent en verder verwerkt via een projectie op het tafelblad, een smart inductiekookplaat die kookt op hout en een gezellige eet- en speeltafel.

Je kan dus als het ware, tegelijk recepten opzoeken, samenstellen en klaarmaken, terwijl je je koffie warm houdt, je telefoon oplaadt en je planning maakt voor de volgende dag. Hoe makkelijk kan het zijn!

Het zal wel nog even geduld oefenen zijn voor we van deze innovatieve tafel kunnen genieten. De table for living wordt pas verwacht in 2025, maar onze technologie kennende zullen er vast en zeker nog slimmere koppen zijn, die dit concept misschien vroeger op de markt brengen.

Wat ons betreft… hoe sneller hoe liever! Wij zijn fan!

Bronnen:

http://www.habitos.be/nl/interieur/ontdek-de-meest-straffe-tafels-ooit-gewoon-zitten-is-er-niet-meer-bij-10614/

http://uk.businessinsider.com/ikea-and-ideo-reveal-table-for-living-design-process-2015-9?r=US&IR=T/#standing-in-ikeas-booth-at-the-expo-milano-2015-design-festival-the-table-looks-unassuming-1

Laat je verwonderen door het introductiefilmpje:

https://vimeo.com/120461844

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */