Exterieur Interieur

Superstrak en toch gezellig wonen

Elke week kijken we binnen bij woningen die eruit springen wat betreft stijl, karakter of herwaarderingsfactor.

Vandaag viel ons oog op een superstrakke bungalow, in een groene omgeving waar het gezellig wonen is. De woning valt ook onmiddellijk op vanwege zijn bouwstijl en maagdelijk wit canvas tussen het groen.

De bungalow was oorspronkelijk een oud vervallen huisje, tot de oorspronkelijke eigenaars het kochten en er een totaal nieuwe woning van maakten, die, het mag gezegd, toch bijzonder te noemen is.

Van de oorspronkelijke woning bleef weinig over, behalve de ruimte op zich. De eigenaars namen dan ook architecten onder de arm, die samen met hen dit totaalplaatje realiseerden.

Aan de buitenkant valt de bungalow op vanwege zijn wel heel strakke vormen, boeiende lichtpartijen en natuurlijk, de kleur. Wit, wit en nog eens wit. Vaak wordt aangenomen dat zoveel wit gaat vervelen na een tijd, maar in dit geval is het geheel zo mooi tussen het natuurlijke groen ingewerkt, dat de woning een ware eyecatcher is en blijft. Prachtig trouwens hoe de vormen en kleuren van de tuin ook naadloos aansluiten bij de stijl van de woning.

Wij worden helemaal Zen, enkel en alleen van ernaar te kijken. Maar blijft het bij de buitenkant of kan de binnenkant ons ook zo bekoren?

We nemen een kijkje en wat ons onmiddellijk opvalt is de transparantie in de woning. Overdag is de bungalow één geheel met de tuin. Je stapt als het ware een tweede woonruimte in, als je het terras op wandelt.

Deze open structuur wordt voor het grootste deel bereikt door het gebruik van grote raampartijen, die speciaal ontworpen werden met ultra dunne tussenstukken, waardoor het uitzicht optimaal wordt en het lijkt alsof er geen grenzen tussen de binnen- en buitenruimte zitten. Het creëert een maximum gevoel aan ruimte en vrijheid. Daarnaast werd in de onmiddellijke omgeving van de woning, de begroeiing zo laag mogelijk gehouden, waardoor de lijnen van de bungalow doorlopen naar buiten toe, alsof het één groot oppervlak betreft.

De sfeer die de eigenaars wilden bereiken was, strak maar gezellig; een combinatie die niet altijd samengaat, maar hier wonderwel geslaagd is, door het gebruik van details en aparte elementen.

Zo werden voor de warme toets, de voordeur en de garagedeur aangebracht in warm hout, een element dat aanwezig was in de buitenruimte en op deze manier ook terugkomt in de woongedeelten; we zien het vooral in de keuken en de woonkamer (die trouwens één grote, homogene ruimte vormen, enkel gescheiden door de prachtige muurhaard), opduiken in de meubelen en wanddelen.

Daarnaast werd de woonkamer die een plafond had van drie meter hoog, verlaagd door het gebruik van een nis, waardoor een deel van het plafond lijkt te zakken en bovendien creëert het een gezellige alkoof waar de bewoners lekker kunnen cocoonen op de bank.

Overal in de woning, tot in de slaapkamer en de speelruimte vindt je ook dezelfde lichtinval terug, waardoor doorheen het gehele huis geprofiteerd kan worden van natuurlijk licht.

Dat is naar onze bescheiden mening de belangrijkste troef van deze woning; haar onbegrensdheid en vrijheid van beweging, alsof je ten alle tijde elementen kan toevoegen of wegnemen zonder dat gevoel van vrijheid te verliezen.

Een prachtig project als je het ons vraagt!

Bron:http://leemwonen.nl/interieur-i-binnenkijken-binnenkijken-bij-een-bijzondere-bungalow-van-boxxis-architecten/

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */