Omdat de bouwstijl steeds strakker en minimalistisch wordt, verdwijnen ook bepaalde details aan de woning die dit gestroomlijnde design tenietdoen.

Zo is een garage een onmisbaar element aan een woning, maar de manier waarop deze in de woning geïntegreerd wordt, vaak een doorn in het oog van nieuwe bouwers.

Garagepoorten steken vaak als een uit de toon vallend element af, tegen de rest van de woning. En het alom gekende design van veel oudere poorten, valt niet meer te rijmen met de nieuwste bouwstijlen.

Daarom wordt steeds meer gezocht naar manieren om deze toch wel belangrijke ruimte helemaal mee in te passen in het concept van de woning.

Zo ontstonden de als het ware “onzichtbare” garagepoorten.

Deze garagepoorten dienen hetzelfde doel als hun voorgangers, maar worden volledig geïntegreerd in het gevelconcept van de woning.

Zo kan je een deel van je woning bekleden met lamellen, composiet, aluminium of hout en deze bekleding laren doorlopen voor de garage. Op deze manier lijkt het alsof je gevel één strak geheel vormt, terwijl er tegelijkertijd een voordeur en een garage achter schuilgaat.

De naadloze afwerking creëert een doorlopende façade, zonder storende aflijningw van poorten en deuren, noch deurkrukken en andere hengsels die het strakke beeld verstoren.

Een gevel met garage in lamellenafwerking, kan je zowel horizontaal als verticaal toepassen en helemaal naar wens afwerken met hout en/of ledverlichting, wat het geheel een heel aparte uitstraling geeft en omdat je garage onzichtbaar is, wordt de gevelbreedte er optisch enorm door vergroot, hetgeen het strakke effect nog versterkt.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je ook voor een vlakke afwerking gaan, met bijvoorbeeld eternit als één van de vele materialen die mogelijk zijn in dit concept. Het geeft je woning onmiddellijk een geheel nieuwe uitstraling en duidelijke meerwaarde.

En wie graag bouwt met natuurlijke materialen kan ook kiezen voor een houten gevelbekleding, waarin de garagepoort en eventueel voordeur prachtig in verwerkt kunnen worden.

Meer weten over het nieuwe minimalisme in garagepoorten?

http://www.cre-8-ive.be/nl

 

Opmerking plaatsen

Close