Cre-a-tief

Stoffen in een aquarel jasje steken

aquarel

De zomer is het ideale seizoen voor zand, zee en fun. Velen onder jullie hebben de zee al van heel dichtbij beleefd, anderen bleven gewoon thuis in ons kikkerlandje en droomden over blauwe luchten en aquamarijnkleurig water.Wil je die kleuren graag terugbrengen in je interieur? Kleur dan je stoffen met aquarel kleuren en geef je binnen- en buitenruimte een vakantiesfeertje mee.

Wat heb je hiervoor nodig?

-Waterverf (te koop in elke hobbyshop) al of niet speciaal voor stoffen (steviger pigment)

-Speciaal product om te gebruiken op stof, om de kleuren beter te vermengen op gelijk welke soort stof

-twee verfborstels

-2 kopjes met water

-Iets om je werkoppervlak te beschermen (een vuilniszak bijvoorbeeld)

-Witte stof

Werkwijze:

*Vul eerst en vooral de twee kopjes met water. Vul ze voor de helft.

In het ene kopje zal je gewoon je borstels nat maken; het andere kopje vul je aan met het speciale product om de stof makkelijk te kunnen beschilderen (één kwart water en 1/8 product)

Daarom is het ook handig dat je twee borstels gebruikt; vermijd om de twee te mengen.

*Met je ene borstel, dip je in het gewone water en maak je je verfkleuren nat.

*Kies de kleur die je wilt en breng ze aan op de stof; hoe minder water je gebruikt, hoe intenser de kleur; hoe meer water je gebruikt, hoe lichter de kleur en hoe makkelijker ze zal vermengen.

Er zijn een aantal manieren om de stof te kleuren:

Om een soort “ombre”(verschillende tinten van één kleur) effect te krijgen, gebruik je bovenaan de stof, één kleur die met weinig water werd vermengd en hoe meer je naar beneden gaat, hoe meer water je gebruikt bij de verf.

Wil je een meerkleurige stof?

Breng de kleuren dan strookgewijs aan op de stof; vermeng de kleuren door ze te overschilderen met het speciale product, waardoor ze mooi ineenlopen.

Een derde manier om kleuren mooi te vermengen, is door de stof eerst nat te maken en dan pas te schilderen; doordat de stof reeds nat is, gaan de kleuren zich vanzelf beter vermengen, hetgeen een natuurlijk resultaat geeft.

*Eens je de gehele stof geschilderd hebt, neem je je verfborstel met het speciale product en overschilder je de kleuren. Je zal zien dat de kleuren vanzelf gaan vermengen.

*Je stof is nu vrij nat en de kleuren zullen zich pas vastzetten als de stof gedroogd wordt. Dit kan je doen door de stof in de droogkast te doen, of door ze bloot te laten drogen en daarna heet te strijken. Of je kan ook beide doen.

Lees de gebruiksaanwijzing van het speciale product om het proces te voltooien.

Je kan je stof gebruiken voor heel wat doeleinden, zoals een zomerse tafeldekking, servetten, kussens, enzovoort. Hier werd de stof later gebruikt om er kussenslopen van te maken. (http://www.tidbits-cami.com/2015/03/how-to-make-a-painted-watercolor-pillow-with-an-envelope-closure.html)

Bron: http://www.ellaclaireinspired.com/how-to-watercolor-paint-on-fabric-tutorial/

Close
/* ]]> */