Tuin

Een speelhuisje in de tuin uit pallets

Speeltuigen voor kinderen bestaan er in diverse uitvoeringen, maar je kan ook zelf een superleuk speelhuisje in de tuin timmeren zonder ingewikkelde tekeningen en plannetjes.  Nu de lente volop in het land is, wordt er meer en meer buiten geleefd. Ook de kinderen spelen vaker buiten in de tuin.

Het onderstaande voorbeeld van een speelhuis werd heel simpel opgebouwd uit pallets. Niet enkel is dit een duurzame oplossing omdat je oude materialen recycleert tot iets nieuws, maar daarnaast kan een kind de was doen en is het gewoon ook super makkelijk te monteren, waardoor zelfs de meest onhandige doe het zelver, de klus kan klaren.

Deze opbouw is ook een perfecte oplossing als je geen grote tuin hebt.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

  • 3 of 4 pallets
  • Hamer en nagels/schroeven
  • Metalen aansluitstukken, om de pallets extra te bevestigen
  • Schuurpapier
  • Verf en roller of borstel
  • Eventueel doek om de bovenzijde te bedekken
  • Andere accessoires om verder af te werken

Werkwijze:

*In eerste instantie, kies je pallets die ongeveer even groot zijn. Schuur de pallets mooi effen, om te vermijden dat scherpe uitsteeksels zorgen voor verwondingen.

*Je kan de pallets eerst schilderen of je kan ze eerst monteren en daarna schilderen; deze stap bepaal je zelf.

Hier werden ze in een witte kleur geverfd, maar uiteraard kies je dat helemaal zelf, al naargelang of je een meisjeshuis of een stoer jongenshuis wilt.

*Zorg ervoor dat de ondergrond waar het huisje komt, mooi effen ligt, vooraleer je begint aan de opbouw.

*Leg een eerste pallet als basis op de grond.

*Bevestig de zijkanten aan de basis door middel van nagels en/of schroeven. Om het huisje nog sterker te maken, verstevig je de pallets aan de binnenzijde nog extra met metalen hoekprofielen, waardoor de pallets mooi verbonden blijven; gebruik er ongeveer drie of vier per zijde voor extra stevigheid.

*Als de zijkanten bevestigd zijn, is je huisje bijna klaar. Vanaf hier kan je zelf kiezen:

Ofwel kies je voor het dakgedeelte een leuke doek in stof om over de zijkanten heen te draperen (zoals op de foto), maar je kan ook de bovenzijde afwerken met een pallet, als het iets stoerder moet zijn. Leg dan gewoon nog een pallet bovenop de zijkanten en maak ze goed vast. (of maak een puntdak)

*In het voorbeeld werden als afwerking vier takken bevestigd (aan elke hoek één), die in een tipivorm werden samengeknoopt (om een dakje te maken). Binnenin werden leuke accessoires gehangen om het huisje een eigen karakter te geven.

Werk ook nog met kussens en dergelijken, om het geheel af te werken.

Dit huisje staat mooi in de tuin, maar kan ook perfect op een kleiner terras gemonteerd worden. Speelplezier voor klein en groot gegarandeerd!

Bron: http://asubtlerevelry.com/wooden-three-palette-play-house

Close
/* ]]> */