Interieur

Soorten vloeren met hun interieurstijl

soorten vloeren

In dit artikel geven wij jullie verschillende soorten vloeren met hun interieurstijl. Dit, omdat het vaak moeilijk is om de perfecte vloer of parket te kiezen die bij jouw interieur past.

*Gietvloeren

Gietvloeren zie je tegenwoordig steeds meer terug in het moderne interieur. En gelukkig maar want een professioneel gelegde gietvloer is door zijn naadloze en strakke look zeker een aanwinst voor de woning. Door het uitgebreide kleurenpalet en brede toepassingsmogelijkheden zal een gietvloer in verschillende eigentijdse interieurs goed tot zijn recht komen. Gietvloeren hebben tal van voordelen ten opzichte van traditionele vloerbekledingen.

*Steentapijt: Een moderne naadloze vloer

Steentapijt, ook wel gekend als Stone Carpet is een gietvloer op basis van fijne steenkorreltjes. Het is een erg natuurlijke vloer die bijzonder onderhoudsvriendelijk is en bruikbaar is voor diverse toepassingen. Steentapijt is een decoratieve en naadloze vloerafwerking met een warme en natuurlijke uitstraling. Deze vloer past in alle interieurs en kan op bijna alle stevige en droge ondergronden worden aangebracht. Dankzij de luchtige structuur die toestaat dat de vloer sneller opwarmt, behoort een combinatie met vloerverwarming ook zeker tot de mogelijkheden.

*Betonvloer

Een betonvloer wordt steeds vaker toegepast als vloerbekleding. Het is relatief goedkoop, bijzonder strak en heeft heel wat troeven. Betonvloeren kennen hun oorsprong uit de industriebouw waar ze geprezen worden voor hun robuust karakter en snelle plaatsing. Sinds enkele jaren zijn ze ook erg populair in de woningbouw waar ze vooral terug te vinden zijn in hedendaagse woningen en trendy lofts.

*Cementtegels

Cementtegels geven door hun leuke patronen en kleuren een nostalgische, retrosfeer aan je woning. Je kan ze plaatsen in elk type interieur. Tegenwoordig zijn cementtegels weer bijzonder populair en worden ze zowel in landelijke, als in moderne interieurs toegepast..

*Troffelvloer

Troffelvloeren zijn krasbestendig, slipvrij, sterk en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als vloerbedekking in industriële omgevingen maar tegenwoordig duiken ze ook steeds vaker op als vloer in moderne woningen.

*Natuursteen

Een natuurstenen vloer is een lust voor het oog en geeft je interieur een natuurlijke look. Natuursteen tegels zijn in veel variaties te verkrijgen en makkelijk te onderhouden.

*Keramisch parket

Wil je een houten look in je keuken of badkamer? Keramisch parket is de ideale oplossing! Het zijn tegels met houtlook en moeilijk te onderscheiden van echt parket. Keramisch parket zijn smalle keramische vloer- of wandtegels met houtlook. Door moderne productietechnieken zijn ze bijna niet van hun houten equivalent te onderscheiden. De treffende gelijkenis dankt keramisch parket aan het oppervlak van de tegel waarin naast een print ook een voelbare houtstructuur is aangebracht. Hierdoor heeft de tegels meer gelijkenissen met hout dan bijvoorbeeld laminaat, dat een glad oppervlak heeft.

*Polyurethaan vloer

Een polyurethaan vloer is een elastische gietvloer die bestaat uit kunststof die nagenoeg op iedere ondergrond kan geplaatst worden. Een PU-vloer is bijzonder sterk en is met zijn naadloze karakter en strakke look bijzonder populair in moderne inrichtingen.

*Kurkvloer

Een vloer in kurk is milieuvriendelijk en voelt aangenaam aan bij blootsvoets lopen. Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in tegelvorm of rollen. Je kan kiezen voor een natuurlijke uitstraling maar ook tegels en parket kunnen perfect nagebootst worden. De eindeloze mogelijkheden met kurk waaronder talloze vormen, stijlen en kleuren zorgen ervoor dat iedere ruimte sfeervol en naar eigen voorkeur kan worden ingericht.

*Bamboe parket

De natuurlijke vloer van de toekomst is bamboe parket. Het is ecologisch, duurzaam en slijtvast en past door haar uniek design in elk interieur.

*OSB platen

OSB platen schenken een industriële look aan je woning en zijn bovendien vrij goedkoop en de laatste jaren is er steeds meer interesse vanuit de ecologische hoek om het materiaal ook als vloerafwerking te gebruiken.

*Laminaat tegels

Laminaat met tegelmotief. Een vloer in laminaat wordt meestal geassocieerd met het uitzicht van hout. Toch is een laminaatvloer ook verkrijgbaar in heel wat andere texturen zoals leder, natuursteen en tegels.

Dit zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die er bestaan in de keuze van de ideale vloer.

Wil je veel meer weten over de verschillende soorten vloeren? Klik dan snel op volgende link :

http://www.interieurdesigner.be/bouwen-verbouwen/vloeren

Close
/* ]]> */