Je wilt in de woonkamer een knus hoekje maken om in te richten als lees- of speelhoek? Of je wilt in de slaapkamer of kleedkamer, een (tijdelijke)afgesloten ruimte maken en je bent graag creatief bezig? Dan kan je op een heel goedkope manier en in geen tijd een afscheiding tussen twee ruimtes maken.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-Eén groot stuk, stevig, dik karton of twee kleinere stukken (al naargelang de hoogte die je wilt bereiken)

-Een stuk fijne, luchtige stof met een dessin naar keuze (of effen als je wilt) of papier op rol met een aangepast dessin. Rijstpapier geeft ook een mooi resultaat, omdat dit semi-transparant is, waardoor het licht er mooi doorheen schijnt. Kies dus steeds voor een halfdoorzichtige stof of papier, als je dit effect wilt bekomen.

Als je artistiek bent aangelegd, kan je met behulp van gekleurde markeerpennen zelf een mooie tekening maken op wit papier (als je geen dessin naar wens vindt)

-Een scherp hobbymes en/of dozensnijder

-lijmpistool en lijmsticks of eventueel kan je ook werken met een nietjespistool als je karton dik genoeg is.

-Aanspanbandjes of een ander materiaal om de twee delen van je afscheiding aan mekaar te bevestigen.

-Potlood en meetlat

-Doorzichtige plakband

Werkwijze:

In geval je zelf de tekening maakt:

*Leg je papier of je stof op het karton en tape het vast, zodat het mooi strak ligt.

*Laat je creativiteit de vrije loop en maak je tekening.

*Leg je tekening even opzij en teken met potlood en meetlat, mooie gelijke vlakken op het karton. Dit worden de vensters van je afscheiding.

*Doe hetzelfde voor deel twee van je afscheiding.

*Met het hobbymes snij je nu zo precies mogelijk de vlakken uit. (doe dit op een ondergrond die tegen een stootje, of liever sneetje kan)

*Nu ga je de stof of het papier vastlijmen op het karton.

*Begin bovenaan en doe met het lijmpistool een deel lijm op het karton. Kleef voorzichtig (doe dit bijvoorbeeld met zijn twee) de stof of het papier vast. Zorg dat het van in het begin mooi strak zit. Gebruik ook niet teveel lijm, om te vermijden, dat het door de stof of papier komt.

*Ga zo verder naar beneden en kleef telkens op de tussenstukken van het karton een beetje lijm, om de rest van de bekleding vast te kleven.

Als je deze klus alleen wilt klaren, kan je ook aparte stukken stof of papier gebruiken ter grootte van de uitgesneden vlakken. Dat werkt makkelijker, maar hou er dan wel rekening mee dat de achterzijde dan minder afgewerkt oogt.

*Laat het geheel mooi opdrogen.

*Leg om af te werken, de twee delen perfect naast elkaar op de grond en maak in de zijkanten een drietal sneetjes, bovenaan, in het midden en onderaan.

*Steek de aanspanbandjes doorheen de sneden en span aan; nu zijn je twee delen verbonden.

Klaar!!

Geef je afscheiding zijn plaatsje in de ruimte en geniet van je nieuwe privacy!

Bron: http://www.instructables.com/id/Cardboard-Shoji-Screen-Room-Partition/?ALLSTEPS

Comments are closed.

Close