Ben je helemaal mee met de nieuwste milieutrends en wil ook jij je steentje bijdragen in het integreren van duurzame en milieuvriendelijke materialen in en rond je woning?

Maar hou je nog wel van een traditionele uitstraling? En wil je niet dat je huis er als een futuristische constructie uitziet?

Als je bedenkt dat zonnepanelen nu niet meteen de meest aantrekkelijke vorm van dakbedekking is, sta je hier misschien voor een dilemma tussen het gaan voor een futuristische look met, of een groter energieverbruik zonder.

Gelukkig staat technologie niet stil; we zagen reeds een nieuw soort dak verschijnen waarin zonnecellen verborgen zaten, alleen was dat een heel moderne en strakke uitvoering. Nu kan je ook gaan voor de traditionele dakpan en toch genieten van de energiebesparende formule.

De nieuwe slimme dakpannen, hebben niet enkel de traditionele look, maar dragen ook individueel zonnecellen in zich, waardoor het helemaal niet opvalt dat je een ultra modern dak hebt, maar je toch volop kan genieten van de nieuwste technologie op het vlak van zonne-energie.

Het grote voordeel aan dakpannen met geïntegreerde zonnecellen is, dat je gelijk waar op je dak en dit tot in de kleinste hoeken, kunt profiteren van de zuinige zonne-energie, waardoor je opbrengst stijgt.

De dakpannen zijn er in twee uitvoeringen, zwart en antraciet en bestaan in een rustieke dakpanversie en een meer moderne gladde afwerking; voor elk wat wils dus, van klassiek landhuis tot moderne stadswoning.

De dakpannen zijn ook geschikt als renovatieproject, vanwege hun universele pasvorm en je kan ze ook combineren met gewone dakpannen in diezelfde kleur; op die manier kan je er ook voor opteren om slechts een gedeelte van het dak te voorzien van zonne-energie.

Daarnaast is ook de moderne uitvoering perfect geschikt voor elke nieuwbouwwoning, waar voor de traditionele dakpan gekozen werd. De kunststoffen dakpan met geïntegreerde zonnecel is perfect compatibel met de vlakpannen van diverse grote merken.

De grote voordelen van de slimme dakpannen, zijn:

-Ze passen perfect op een traditioneel dak en besparen optimaal energie, zonder het uitzicht te verstoren.

-Het materiaal van de dakpannen is van 100% recycleerbaar kunststof, waardoor je het milieu meer dan een handje helpt.

-Het onderhoud van de dakpannen is heel eenvoudig en een nieuwe zonnecel kan zo vervangen worden, zonder enige verandering aan de dakconstructie.

-De technologie die werkzaam is in de slimme dakpannen kan ook verbonden worden met andere energiebesparende toestellen, zoals bijvoorbeeld warmteboilers enzovoort…

Wil je meer weten over de slimme dakpannen?

http://www.smartroof.be/nl/smartroof

http://www.bisbeurs.be/nl

Opmerking plaatsen

Close