In deze editie van shop in de kijker, verwennen we de mannen.Ben jij een echte man, die houdt van sterke elegantie in zijn interieur? Een interieur dat bol staat van mannelijke oerkracht en robuuste materialen? Dan ben je vandaag aan het juiste adres. Ontwerper Timothy Oulton is namelijk de weerspiegeling van dit alles, althans zijn collectie is dat.

Zijn verhaal begint in de jaren zeventig, in de antiekwinkel van zijn vader. Daar ontwikkelde hij een voorliefde voor het bijzondere. Onder invloed van het militaire verleden van zijn vader, zijn Britse erfenis en de liefde voor antiek, startte hij een eigen unieke collectie van kwaliteitsvol handwerk.

Elk meubelstuk door hem vervaardigd, staat met de voeten in het verleden, maar werd aangepast aan de moderne normen. Net dat aspect maakt zijn collectie authentiek en exclusief. Elk stuk van de hand van de ontwerper, heeft dan ook een eigen verhaal. Elke man, wordt opnieuw de kleine jongen met de grootse dromen, bij het doorlopen van Oultons collectie.

De materialen worden met het beste vakmanschap behandeld. Het leder bijvoorbeeld, komt van runderen die vrij rondlopen, wat het een soepele structuur geeft en een uitstekende kwaliteit. Stevig maar toch zacht…

Naast leder als zijn favoriete materiaal, maakt Timothy vooral gebruik van natuurlijke stoffen, zoals linnen, metalen, marmer, hout enzovoort en combineert die materialen moeiteloos tot een subtiele mix van mannelijke finesse.

Aan de hand van diverse thema’s, zoals “coastal drift, adventurer, loft, cigar…”, creëerde hij tal van uiteenlopende collecties met ronkende namen zoals : Globetrekker (meubelstukken, geïnspireerd op oude hutkoffers), aviator(waar het blinkende aluminium van oude vliegtuigen centraal staat), Oxford(een hommage aan het universiteitsleven uit vervlogen tijden)…

Dat zijn creaties helemaal mee zijn met de hedendaagse interieurstijlen getuigen zijn thema’s zoals “coastal drift”, die een heerlijke mengeling is van comfortabele zitmeubelen, met het koele van marmer en de lichtheid van glas.

“Adventurer” is dan weer héél leder, héél metaal en héél stoer, maar met een stylish finish.

“Loft” combineert warm hout met koel leder tot een mannelijk geheel met het verfrissende van fijn gestylde lichtpunten, terwijl “cigar” eerder het luxueuze benadrukt met de vele roodtinten.

Kortom, elk thema heeft wel zijn eigen bijzondere stijl, die uniek is voor deze collectie, die niet enkel mannen aanspreekt, maar ook het stoere bitch gehalte in ons, vrouwen naar boven haalt.

De collectie bestaat uit zoveel meer dan enkel zitmeubels. Ze omvat onder andere ook : tafels, opbergkasten, keukens, verlichting, accessoires, bedden en een eigen lijn handtassen, alles in de gekende stijl van de ontwerper.

Je vindt de collecties in winkels over de hele wereld, van Amerika, tot Azië. De dichtstbijzijnde waar je de collectie kan bewonderen, bevindt zich in Amsterdam en ben je ooit in Londen? Ga dan eens een kijkje nemen in Harrods, want ook daar is Oulton present.

Wil je nog zoveel meer weten? Volg dan volgende link :

http://www.timothyoulton.com/

Opmerking plaatsen

Close