Cre-a-tief

Robuuste salontafel uit houtresten

Robuuste salontafel

Heb je nog een snoeikarweitje in de tuin op je to do lijst staan? Dan kan je met de overschotten van het hout nog een originele robuuste salontafel maken. Staat heel mooi in de man cave maar ook in een landelijk en Scandinavisch decor komt het prachtig tot zijn recht. Met een beetje geluk, kan je het geheel maken uit gerecycleerde materialen en draag je op die manier jouw steentje bij tot een duurzamere toekomst.

Wat heb je allemaal nodig?

-een houten krat of sinaasappelkist of een houten lade van een oude kast, of een opbergdoos die je zelf moet monteren (voor de basis)

-een stevige glasplaat

-resten snoeihout en een aantal dikkere takken

-Houtschijfjes uit eigen tuin, of aangekocht in tuinzaken

-Verf in een kleur naar wens en een kleine verfroller of borstel

-Takkenschaar

-lijmpistool en lijmsticks

Werkwijze:

*Schuur de krat, kist, lade goed op (op die manier zal de verf beter dekken) of monteer de houten opbergdoos volgens de gebruiksaanwijzing.

*Meet hoelang de takken moeten zijn en knip ze op gelijke lengte. De resten snoeihout komen op de lange zijkanten en op de bovenkant van de basis en de houtschijfjes op de korte zijkanten.

*Schilder de krat, kist of lade in de kleur die je uitgekozen hebt. Zwart zal het meest de onderkant camoufleren, maar wit geeft ook een speciaal effect in combinatie met hout. Daarnaast kan je alle natuurlijke kleuren gebruiken die goed staan in combinatie met hout.

*Laat het geheel goed drogen, vooraleer je verder gaat.

*Kleef nu de houtschijfjes op de smalle zijkanten, door middel van het lijmpistool. De openingen vul je op met kleinere schijfjes, of met smalle stukjes snoeihout. Vul heel de ruimte op en laat ze een eindje over de rand heen hangen. Op die manier kan je de snoeitakken mooi wegwerken. Laat dit deel eerst goed drogen, zodat de schijven mooi vast blijven zitten.

*Kleef nu de takken snoeihout op de lange zijden. Hier en daar kleef je een iets dikkere tak ter afwisseling. Hou de meest rechte takken voor de bovenzijde, voor het uitzicht en voor een stabiele ligging van de glasplaat.

*Wil je het tafeltje makkelijk verschuiven? Kleef dan onderaan anti-schram viltjes.

*Geef de salontafel zijn plaatsje en leg de glazen plaat als afwerking bovenop het tafelblad. Als de plaat dik genoeg is, zal ze uit zichzelf blijven liggen. Zoniet zal je onder de hoeken van de plaat anti-slip rubber moeten bevestigen, om te vermijden dat de plaat wegschuift.

Klaar!

Bron: http://www.manmadediy.com/users/chris/posts/605-how-to-make-a-tree-branch-table#jump

Close
/* ]]> */