We gebruikten wel eerder gewone gebruiksvoorwerpen om nieuwe en originele stukken te creëren en ook het volgende projectje is ontstaan uit oude materialen.Je kan nooit genoeg bloemen in de tuin hebben, vandaar dat we nog een leuk voorbeeldje tonen van hoe je met een oude autoband, heel aparte dingen maakt, zoals deze hippen bloempot.

Wat heb je nodig voor dit projectje?

-Een oude autoband

-3 stevige houten balken

-Een stuk rond hout (bv. Een oud tafelblad kan hier wel voor dienen, ter grootte van je band)

-Houtbescherming voor buiten

-Houtschroeven en moertjes

-Klemmen

-Schroefboormachine

-Zaagmachine

-Lijmpistool en lijmsticks

-Sisal touw

Werkwijze:

*Zaag je houten balken op gelijke hoogte; probeer dit zo exact mogelijk te doen, om te vermijden dat je plantenbak straks niet stabiel staat.

*Schuur je hout (zowel de balken als de ronde plaat) op en geef ze een houtbeschermingslaag voor buiten. Laat drogen vooraleer je verder gaat.

*Als de ronde plaat droog is, leg je ze op de autoband; bevestig de plaat aan de band met speciale schroeven en moeren, door op verschillende plaatsen een opening te boren doorheen de plaat en de band en de beide te verbinden. Op die manier zit het geheel goed vast.

*Draai het geheel om met de houtplaat naar boven.

*Leg het sisal touw op de zijkant van de houten plaat en lijm vast; dat is je beginpunt. Ga nu helemaal rond de autoband, terwijl je telkens het touw vastlijmt; verpak de band helemaal met touw. Laat drogen.

*Meet de onderzijde van de houten balken en teken die vorm af op de houten plaat, om te bepalen waar de balken moeten komen (dit worden de steunen van je plantenbak). Plaats ze rond een centraal punt.

*Boor de openingen in de houten plaat en aan weerszijden van de houten balken; bevestig ze door middel van speciale schroeven en lijm de balken nog extra vast met houtlijm voor buitengebruik, voor extra stevigheid.

*Boor nog enkele gaten in de houten plaat om water doorheen te laten.

*Je kan nog een laag plastic op de bodem leggen (met gaatjes erin), om te vermijden dat de plaat steeds vochtig is.

*Vul je plantenbak met je favoriete bloemen en planten of gebruik hem als kruidenbakje.

Bron: http://addicted2diy.com/2015/04/15/turn-an-old-tire-into-a-gorgeous-planter/

 

Opmerking plaatsen

Close