Interieur

Provencaals interieur

Ben jij ook verknocht aan de Zuiderse charme van die kleine pittoreske dorpjes, ergens in de Provence? En wil je bij thuiskomst, heel je interieur aanpassen aan deze aparte sfeer?

We kunnen het niemand kwalijk nemen. De Provençaalse interieurstijl straalt dan ook pure charme en joie de vivre uit.

Een Provençaals interieur, kenmerkt zich door de natuurlijke materialen die gebruikt worden. Gepolijst beton voor de vloer, hout en kalk voor het plafond en de muren en smeedijzer in de details.  Brocante decoratie, subtiel uitgekozen en een meubelstuk gepatineerd in fel blauw werken het Provençaals interieur af.

Een écht zuiders interieur combineert echter steeds een toefje van een of ander uitheems kruid, zij het moorse, of andere invloeden. Zuid-Fransen zijn wereldreizigers en hun natuurlijke nonchalance halen ze bij de bohémiens en de gitans. Het zijn zwervende zielen met vaste stek onder de zon. Ze voelen zich dan ook sterk verbonden met allerlei oosters sferen. De combinatie van alles stelt hen in staat om te reizen zonder zich te verplaatsen. Vandaar dat alles zich vertaald in het interieur, dat al die hemelse kleuren samenbrengt, in een bonte mengeling.

Ben jij op zoek naar interieurzaken, die je dit zomerse gevoel kunnen bezorgen?

Maisons du monde is er zo één. Zij ademen Provençaalse authenticiteit.

Met hun 250 winkels in heel Europa, zijn ze één van de grootste zaken op vlak van trendgerichte decoratie, gebaseerd op zuiderse culturen. Ze dragen Frankrijk hoog in het vaandel en als het enigszins mogelijk is, worden hun producten ook daar geproduceerd, waarbij ze zo ecologisch mogelijk te werk proberen gaan.

Dat ze niet bij één enkele stijl blijven getuigen de trends, zoals de laatste nieuwe “lavandou”, waar we ons temidden van de lavendelvelden bevinden en waar gepatineerd hout en boerderijdieren een hoofdrol spelen. Of wat dacht je van de “aqua jungle”, waar we na een tripje in Vietnam, ons laten inspireren door exotische en betoverende invloeden.

Laat je meenemen naar het noorden van Spanje, waar we onderduiken in het kust- en boten thema met meubels in verweerd metaal en ruw hout.

Alle invloeden komen aan bod van Europees tot Oosters, van strak tot kleurrijk en zelfs vintage, maar trouw blijvend aan de typisch Provençaalse levensstijl, zoals hierboven beschreven.

Wil jij je ook laten onderdompelen in een wereld van invloeden?

Ga dan snel een kijkje nemen in één van de talrijke winkels, of op volgende link : http://www.maisonsdumonde.com/BE/nl/statictemplate/nouvelle-collection-2015.htm?gclid=CJ6fx76gisYCFYXbcgodJisAzA

Close
/* ]]> */