We zijn middenin de zomervakantie; tijd dus om te genieten van vakantie en buiten vertoeven. Zowel voor groot als klein, betekent dit ontspannen, maar ook creatief bezig zijn. Sommigen werken in de tuin om te ontspannen, terwijl anderen graag een spel spelen.

Gezelschapsspelen bestaan er vooral voor gebruik binnenshuis, maar je kan ook je eigen spellen maken voor buiten. Die kan je dan het hele seizoen buiten laten en ze staan op die manier altijd klaar als je zin hebt in een spelletje.

In het onderstaande voorbeeld, werd met eenvoudige middelen een mini golfterrein gemaakt en als je helemaal creatief bent kan je op die manier een volledig parcours samenstellen.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-een houten wandpaneel voor buitengebruik (breedte en lengte naar keuze, afhankelijk van de grootte van je mini golf)

-houten planken voor de onderzijde en de zijkanten.

-houtschroeven

-houtbescherming

-schroefboormachine/speciale kop om grote opening te maken of een figuurzaag

-nietjespistool

-stuk kunstgazon, grootte zie houten paneel

-pvc afvoerdekseltje (om in de “put” opening te leggen, als afwerking)

Werkwijze:

*in eerste instantie ga je bepalen waar de “put” opening komt. Als je zelf geen speciale boormachine of figuurzaag hebt, kan je dit werkje ook in de houthandel laten opknappen. Neem een golfballetje mee om te testen hoe groot de opening moet zijn.

*Bevestig het kunstgras op het houten paneel door middel van een nietjespistool. Zorg dat het mooi strak zit; dit werkje kan je beter met twee of meerdere mensen doen.

*De “put” opening die je gemaakt hebt, werk je verder af met kunstgras, dat je rond het gat vastniet. Als laatste plaats je er het afvoerdekseltje in (lijm het eventueel vast, als het zich niet vanzelf vastzet, of gebruik schroeven om het vast te zetten in het hout)

*Nu ga je beginnen aan het maken van de golfbak. Bevestig aan de onderzijde verschillende houten latten, om de stevigheid van het golfterreintje te verzekeren; plaats om de 50 centimeter ongeveer een houten plank. Bevestig ze met houtschroeven. Let er op dat je het “put” gat niet bedekt.

*Bevestig aan de beide zijkanten een lange houten plank; deze planken dienen om de bal binnen het terrein te houden.

*Werk de houten bak af door ook aan de voor- en achterzijde de twee lange zijden te verbinden met een korte plank en zo je terrein helemaal af te sluiten.

Zo makkelijk is het en je golfterreintje is klaar. De afwerking maak je helemaal zelf, door nog enkele obstakels toe te voegen, die de toegang tot de “put” opening verhinderen.

Op die manier kan je verschillende parcours maken (als je daar de ruimte voor hebt) en je verzekeren van uren spelplezier!

Bron: https://www.ryobitools.com/nation/projects/mini-putt-course

Opmerking plaatsen

Close