Exterieur

Plantendagen in Mei

Plantendagen

Mei is de plantenmaand bij uitstek. De deugddoende zonnestralen nodigen uit tot het aanschaffen van nieuwe tuinbewoners en nu het risico op vorst zo goed als achter de rug is, is dit dan ook het perfecte moment om tuinbeurzen te bezoeken.

We zetten de beurzen in mei nog even voor jullie op een rijtje.

Wil je er snel bijzijn?

Vandaag 1 mei is de grote Radio 2 plantendag in Bokrijk, absoluut een bezoekje waard tijdens het verlengde weekend.

200 Standhouders bieden er hun mooiste en kleurrijkste planten en bloemen aan op de plantenmarkt, die heel wat nieuws met zich meebrengt. Daarnaast kan je er genieten van een heerlijk dagje uit in een muzikale omkadering temidden van het groen en kan je diverse workshops meepikken.

http://www.bokrijk.be/nl

 

Een weekje later, kan je op 7 mei richting Kortrijk afzakken voor de 7de tuinmarkt alweer in het kasteelpark van het Kasteel Blommeghem te Marke, dat opnieuw het decor is voor een heerlijke lentemarkt in het kader van de unieke tuin van het domein, waar tal van handelaars je verwelkomen en hun mooiste planten aanbieden.

 

Lang moet je niet wachten, want een weekje later, tijdens het moederdagweekend (ideaal om moeder te verrassen met een leuke uitstap), ben je te gast in het prachtige domein van het kasteel van Beervelde. Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei, gaan de deuren open voor een grote tuinmarkt, waar 230 enthousiaste exposanten klaar staan om je hun nieuwste selectie planten en tuincollecties voor te stellen. Deze tuindagen zijn dan ook een totaalplaatje van alles wat er te vinden is op het gebied van tuinbeleving en dat in combinatie met een hapje en een drankje en de nodige randanimatie.

www.parkvanbeervelde.be

Hou je van cactussen en vetplanten?

Dan moet je op zaterdag 13 mei een bezoekje brengen aan de ruil- en verkoopbeurs in het ontmoetingscentrum ’t Gasthuis te Wijnegem. Daar vindt voor de 10de keer een ontmoeting plaats tussen liefhebbers die er hun zelfgekweekte cactussen en vetplanten aanbieden en andere tropische planten voorstellen aan het grote publiek.

www.cactusen-en-vetplanten.org

Nog tijdens ditzelfde weekend, kunnen natuurliefhebbers ook terecht in Munsterbilzen voor de 29ste editie van de tuinbeurs, die gekoppeld is aan een oergezellige rommelmarkt (150 standhouders). Het aanbod varieert van bloemen, planten, kruiden, tot tuinbeelden en andere sierstukken voor de tuin.

Adres van bijeenkomst:

Europaplein, Munsterbilzen op zondag 14 mei.

www.tuinbeursmunsterbilzen.be

Wie een rotstuin bezit of eraan denkt er een aan te leggen, kan op zaterdag en zondag 20 en 21 mei terecht in de Alpenplantenkwekerij Cathy Portier te St.Kruis-Brugge, voor een uitgebreid assortiment en gespecialiseerde uitleg rond de aanleg van diverse soorten rotstuinen. Je leert er welke rotsplanten geschikt zijn voor welk type tuin en hoe je ze moet onderhouden om een mooi bloeiende tuin te krijgen.

www.alpenplanten.be

Nog dat weekend, kan je een bezoekje brengen aan plantenkwekerij Crea Flora te Tongeren-Henis. Zowel zaterdag 20 als zondag 21 mei zijn het er de lente opendeurdagen, waar je een groot aanbod vaste planten te zien krijgt met daarnaast wel zo’n 20 soorten Eucalyptussen voor in de tuin of op het terras. In de toontuin kan je deze opmerkelijke plant ontdekken en aanschouwen.

http://www.creaflora.be/nl

Zoals je kunt zien is mei de bloemen en plantenmaand bij uitstek. Geniet op één van bovenstaande plantendagen van alles wat de natuur te bieden heeft en laat je onderdompelen in de wereld van bloemen en planten en het heerlijke buitenleven.

Bron: http://www.tuinagenda.be/events/

Close
/* ]]> */