Cre-a-tief

Oude fotokaders worden originele muurboxen

Om een muur een nieuwe look te geven, kan je ze versieren met een mooie wanddecoratie, maar je kan ook muurplanken of muurboxen bevestigen die dan weer plaats bieden aan allerlei leuke items.

Een originele manier om die planken te maken is door oude artikelen te recycleren.

In het volgende voorbeeld werden oude fotokaders als basis genomen om er als het ware decoratieboxen van te maken die superleuk staan aan de muur. Het is ook een veel hippere manier dan een gewone opbergplank aan de muur te bevestigen.

 

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

-Oude fotokaders in een robuuste stijl

-Resten hout (plankjes)

-Houtlijm of hobbylijm

-Verf (hier werd de kleur wit gebruikt)

-Nagelpistool of hamer en nageltjes

-Meetlat

-Zaag en schuurpapier

 

Werkwijze:

-Als je zelf geen oude fotokaders hebt, kan je die voor heel weinig geld kopen in tweedehandswinkels of op rommelmarktjes enzovoort.

-Begin je project, door de kaders te ontdoen van het glas en de achterzijde; verwijder ook alle storende elementen, zodat je een effen basis overhoudt.

-Meet nu de breedte en de lengte van de kaders op.

-Neem je resthouten plankjes. Zaag ze op maat (afmetingen kader) Leg de plankjes samen per kader (het mooiste is als je kaders in verschillende groottes hebt).

-Gebruik de vier zijden om je box te maken. Dit kan je heel simpel doen door de korte en de lange zijden op elkaar te bevestigen met houtlijm. Om zeker te zijn dat alles mooi op zijn plaats blijft, zet je nog enkele nageltjes in de hoeken. Laat drogen.

-Leg de fotokader met de mooie zijde naar beneden en ga met de lijm rondom de achterzijde van de kader.

-Kleef nu voorzichtig (en helemaal recht) de fotokaderlijst op de houten box die je net maakte. Zet ook hier nog enkele nageltjes voor extra stevigheid. Laat goed drogen vooraleer je verder gaat.

-De gemaakte gaatjes van de nageltjes, kan je opvullen met een beetje houtvuller, vooraleer je ze schildert.

-Als het geheel droog is, ga je je nieuwe opbergboxen schilderen. Hier werd de kleur wit gebruikt, maar uiteraard kies je dat helemaal zelf. Laat drogen.

-Je kan de opbergboxen ophangen met een speciale kleefstrip voor fotokaders, maar als je geen schade aan de muur wilt achteraf, kan je ze ook gewoon ophangen aan een nageltje in de muur.

-Vul je opbergboxen met leuke woonaccessoires of met handige hebbedingen.

 

Bron: http://www.shanty-2-chic.com/2014/06/diy-frame-shelves.html

Close
/* ]]> */