Cre-a-tief

Oude fietsband wordt theelichthouder

Mensen die regelmatig fietsen kennen het wel…een lekke band. Vroeger werden fietsbanden die niet meer te redden waren gewoon weggegooid, maar in deze nieuwe tijden van recyclen, is er zoveel meer dat we kunnen doen met dit plooibaar materiaal.

Net omdat het zo wendbaar is, kan het gebruikt worden voor verschillende doeleinden, van grote tuindecoraties tot kleine accessoires voor binnenshuis.

Vandaag tonen we jullie een voorbeeldje om een oude fietsband om te toveren tot een leuke theelichthouder.

Wat hebben we hiervoor nodig?

  • oude fietsbanden (bij voorkeur platte modellen)
  • bladlood
  • lineaal
  • stanleymesje
  • kaarsen
  • secondelijm
  • waxinelichtjes
  • eventueel ronde glazen bakjes voor waxinelichtjes( wanneer je niet aan bladlood kunt komen)

1)Het maken van de loodkokertjes:

Om het risico op brand uit te sluiten, is het aan te raden, om de kaarsen en de theelichtjes een kokertje van bladlood te maken. Dit bladlood kun je bij de bouwmarkt op kleine rolletjes kopen. Vraag naar het dunste lood, dat plooit makkelijkst.

Draai stroken eromheen van 3,5 cm hoog en 25 cm lang. Dit is een hoogte die past bij de grote theelichtjes en goed is om de kaars.

Vindt je echt geen bladlood, kan je ook een glazen potje gebruiken als binnen omhulsel, of aluminiumfolie kan ook de job doen.

2)De fietsband

*Maak de fietsband eerst goed proper met een warm sopje. Wanneer je de fietsband uiteindelijk wat meer wil laten glanzen, spuit je er een beetje bladglans op. Doe dit pas wanneer de theelichtjes klaar zijn.

3)Het verwerken van de fietsband.

*Lijm de fietsband eerst vast met secondelijm aan het loodkokertje. Laat het kaarsje in het kokertje zitten wanneer je de fietsband er omheen draait. Het kokertje blijft dan beter in vorm en het is later ook makkelijker om het kaarsje te vervangen.

*Draai er een hele band omheen of een deel, naargelang de vorm die je wilt creëren. Je kan dit ook afwisselen, om een speels effect te krijgen, als je de theelichthouders in groepjes samen zet.

*Lijm op het eind de band weer vast met lijm. Lijm ook de band zelf dicht.

Het ventiel kan je verwijderen of intact laten, naar eigen wens.

Om wat meer glans te geven aan de fietsband, kan je zoals vermeld bladglans gebruiken, maar een beetje olie werkt net zo goed, of eventueel wat meubelglans spray.

*Nog een leuke plaats uitkiezen en Klaar !!!

Bron : https://www.2handjes.nl/72-blogs/recycle/53-sfeerlichtjes-van-fietsbanden

Close
/* ]]> */