Je kan nooit voldoende buitenruimte hebben en vooral opbergruimte. In het onderstaande voorbeeld, werd een oude deur gerecycleerd tot een handige buitenbar, maar eigenlijk kan je deze voor elk doeleinde gebruiken, zoals extra plantenstandaard of een verticale tuin enzovoort… Het is een item dat heel makkelijk om te toveren is tot iets nieuw en steeds zijn authentieke uitstraling behoudt.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-Een oude deur

-Een schuurmachine of schuurpapier

-Een zaagmachine

-Verf en houtbescherming

-Borstels

-Schroefboormachine

-Schroeven

-6 tafelpoten (nieuw of gebruikt) of spijlen van een veranda werken ook

-Een kastlade (ook hier kan je een gebruikte versie nemen)

– Twee delen van een deur voor de bovenste en onderste werkbladen, maar als je dat niet onmiddellijk vindt, zijn gewone planken of pallets ook goed.

Werkwijze:

*je kan je deur gebruiken zoals je ze aangekocht hebt, maar je kan ook een nieuwe deur een oude look geven, of schilderen in een kleur naar wens, wat je maar wilt. Werk de deur dus eerst af naar wens vooraleer je verder gaat.

*Hier werd de deur gebruikt in haar originele vorm; ze werd eerst volledig ontdaan van loshangende houtschilfers en helemaal opgeschuurd. Leg een groot stuk plastic onder de werkplaats, om te vermijden dat de houtresten overal terechtkomen en dieren of kinderen ze zouden opnemen.

*Nu ga je je verschillende delen monteren. Leg je deur plat op twee zaagschragen en zet de verschillende lades vast aan de deur met metalen hoekprofielen en schroeven. Het is belangrijk om vooral de bovenste en onderste lades vast te zetten, voor voldoende stevigheid.

*Tussen de middelste en de onderste lade, werden de tafelpoten of spijlen verwerkt; zaag ze eerst op maat en bevestig ze nadien met schroeven aan de lades. Deze zorgen opnieuw voor meer stevigheid, als er later gewicht op geplaatst wordt.

*Als afwerking werden in het voorbeeld, de tafelpoten of spijlen een beetje verouderd om een verweerde look te geven. Dit kan je doen met een aantal lagen kalkverf, die je nadien beschermd met een speciale wax; dit geeft een oude look aan nieuwe stukken; op die manier past het geheel ook beter bij mekaar.

*Werk het geheel af met een beschermende buitenbeits.

*Nu kan je de (in dit geval) buitenbar verder aanvullen met allerlei lekkers, maar als je een andere doelstelling had voor je gerecycleerde deur, kan je ook deze verder afwerken.

Zorg er in elk geval voor dat je aan de achterzijde van de deur een verankeringspunt voorziet met de muur, zodat je project niet kan omvallen, als er gewicht op komt te staan.

 

Bron: http://findinghomefarms.com/upcycled-vintage-door-beverage-bar-station/

Opmerking plaatsen

Close