Cre-a-tief

Originele tafelloper kerstmis

Wil je nog snel een extra tafelversiering voor jouw feestelijke Kersttafel? Dan is het volgende idee snel en supermakkelijk om te maken.

Een als geborduurde tafelband – helemaal zonder naald en draad!

Een elegante tafelloper zorgt ervoor dat de tafel tijdens de kerst helemaal afgewerkt oogt.

Een witte tafelloper als decoratie, geeft zowel aan een rood tafelkleed, als aan gelijk welke andere kleur, een feestelijk tintje en zorgt voor een bijzondere glans bij de feestelijke maaltijd.

Voor wie het werken met naald en draad niet zo ligt of wie geen tijd daarvoor heeft, hoeft desondanks toch geen afstand te doen van een decoratief borduurmotief – het onderstaande voorbeeld toont u, hoe gemakkelijk men voor de kersttijd een tafeldecoratie zelf kan maken.

Met behulp van de edding textielmarkers kunt u in korte tijd eenvoudige, maar toch indrukwekkende kruissteekdessins op de tafelband toveren – en natuurlijk ook andere decoratieve ideeën. Ter keuze staan twee verschillende lijndiktes en 20 schitterende kleuren. Net als in het afgebeelde tafelkleed hebben wij voor de kleur bruin (007) gekozen.

**Dit heeft u nodig, om uw tafeldecoratie voor kerstmis te knutselen:

 • een kant-en-klaar genaaide witte tafelband in de gewenste lengte en breedte (bijvoorbeeld van katoen)
 • edding 4500 textielmarker of 4600 textielpen in de kleur 007 (bruin) of een kleur naar keuze
 • het sjabloon “kerstkruissteekpatroon” (bijgaand)
 • strijkijzer

 **Stap-voor-stap-handleiding: zo lukt het om uw tafeldecoratie zelf te maken

 • Was eerst het stijfsel uit de nieuwe tafelband en laat het drogen.
 • Het sjabloon van het kruissteekmotief met behulp van een kopieermachine naar de gewenste grootte uitvergroten. De meer ervaren knutselaars tekenen het patroon zonder voorbeeld na.
 • Het motief onder de tafelband in het midden plaatsen.
 • Met de edding 4500 textielmarker in bruin de kleine borduurmotieven overbrengen. Voor zeer fijne strepen is de edding 4600 textielpen meer geschikt, doordat de lijndikte slechts 1 mm bedraagt.
 • Wanneer u met verschillende kleuren werkt en niet wil dat de kleuren door elkaar lopen, laat dan de eerste kleur goed drogen. Zolang de kleuren vochtig zijn, kan het gebeuren, dat ze enigszins mengen.
 • Ter afsluiting de beschildering fixeren, door de tafelband zonder stoom te strijken. Zo is uw tafeldecoratie tot 60 °C wasbaar.
 • Wanneer u de marker na gebruik horizontaal bewaard, zult u lang plezier beleven aan de intense kleuren en de gepigmenteerde inkt. Door de horizontale ligging vermijdt u het verstoppen van de punt als ook het verbleken van de kleur, wat bij een pigmentophoping aan het eind van de steel van de marker kan voorkomen.

Tip: Op dezelfde wijze kan passend bij de tafelband een gelijkwaardige stoffen hoes voor glasvazen (in de vorm van jampotten) worden versierd met kerstachtige kruissteekmotieven.

Bron :

http://www.edding.com/nl/creating-and-decorating/inspiratie/kerstdecoraties/kersttafelband/

Sjablonen :

http://www.edding.com/nl/creating-and-decorating/inspiratie/motiefvoorbeelden-en-sjablonen/

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */