Cre-a-tief

Originele kaarsringen met bloemen

gedekte tafel

Een leuke manier om je feesttafel decoratie een extra dimensie te geven, is door je kaarsen in een origineel jasje te stoppen. Kaarsringen worden vandaag de dag minder in dagdagelijkse opstellingen gebruikt, maar staan nog steeds erg leuk op een feestelijk gedekte tafel en zeker bij een lentefeest of lentebruiloft, wordt vaak gekozen voor kaarsringen met (al dan niet) echte bloemen.

In het volgende voorbeeld worden kaarsringen gemaakt met kunstbloemen, die je later opnieuw kunt gebruiken, maar echte bloemen kunnen perfect voor éénmalige gelegenheden.

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

-Bloemen in heerlijke lentekleuren

-Takjes klimop

-Knijptang of bloemenschaar (naar gelang je echte of kunstbloemen gebruikt)

-Kaarsenhouders en kaarsen

-Mini oasishoudertjes (in de bloemenzaak)

-lepeltje en/of hobbymes

 

Werkwijze:

*Als je met echte bloemen werkt, moet je op voorhand je oasis houdertjes in water onderdompelen en wachten tot ze zich vol water hebben gezogen, voor een betere houdbaarheid van de bloemen.

*Gebruik je kunstbloemen dan kan je de oasis gewoon droog gebruiken.

*Knip in eerste instantie je bloemen op gelijke lengte. Neem geen bloemen die te dik zijn van stengel, dit bemoeilijkt het vullen, omdat de werkbare oppervlakte vrij klein is.

*Neem je dinerkaarsen en plaats ze op het bolletje oasis. Op die manier kan je de omtrek meten van de kaars. Duw ze voorzichtig een stukje in de oasis, totdat je de vorm erin ziet.

*Door middel van het lepeltje of het hobbymes, ga je nu de vorm uitlepelen of uitsnijden. Maak de opening niet te groot, om te vermijden dat de kaars straks niet goed past; het is belangrijk voor de veiligheid dat de kaars goed vastzit.

*Begin om je kaarsring op te bouwen met de stukjes klimop. Steek die onderaan in de mini oasis. Je hoeft die niet rondom op te vullen. Het is mooier en natuurlijker als er hier en daar een stukje klimop uitspringt.

*Eens je klimop gestoken is, begin je met de bloemen. Steek de grotere bloemen eerst, verdeeld over de oasis.

*Vul de openingen eventueel op met kleinere bloemen, indien nodig en werk af naar wens.

*Deze oasis houdertjes hebben onderaan een kleefstrip. Verwijder de strip en kleef de oasis met bloemen bovenop de kaarsenhouders. Zorg dat je de onderkant van de oasis mooi vult, om te vermijden dat je nog steeds het groen van de oasis ziet.

*Als laatste zet je gewoon de kaarsen in de opening van de oasis en je kaarsringen zijn klaar!

 

Wat als je geen voorgevormde mini oasis vormpjes vindt?

Geen probleem. Dan gebruik je gewone oasis (voor echte of kunstbloemen). Snijd een vierkant vormpje uit, herhaal de bovenstaande stappen en kleef op het eind het oasis blokje vast op de kaarsenhouder en je hebt net hetzelfde effect als met de voorgevormde houdertjes.

 

Let op:

Laat nooit kaarsen met kaarsringen alleen branden zonder toezicht. Als de kaars te ver opbrandt, kan dit de kaarsringen doen ontbranden, met alle gevolgen vandien…veiligheid voor alles.

Bron: http://www.thethriftygroove.com/2011/07/how-to-make-floral-candle-rings.html

Close
/* ]]> */