Exterieur

Optimale isolatie voor dakvensters : het veluxrolluik

Dakvensters zijn vaak een ideale oplossing om meer lichtinval te creëren in moeilijke ruimtes, zoals er zijn: zolderkamers, of slaapkamers die zich onder het dak bevinden.

Een dakvensters garandeert je op die manier meer licht en luchtcirculatie.

Maar vaak is een dakvenster ook een moeilijk hanteerbaar instrument en zon helemaal buiten houden wordt soms een hele opdracht, om maar te zwijgen van lastige insecten die via allerlei spleetjes de weg naar binnen vinden, omdat het muggengaas niet voldoende afsluit.

Ook als je geen gebruik maakt van een rolgordijn, of als het gordijn net iets te smal is, wordt je vaak wakker van het licht dat (te vroeg) binnen sijpelt.

Kortom, een dakvenster is niet het meest makkelijke instrument om de elementen helemaal buiten te houden. Om maar te zwijgen van het gebrek aan privacy, als je geen rolgordijnen gebruikt.

Nu het winter wordt, hebben we ook af te rekenen met de koude die tegen het glas slaat en ervoor zorgt dat we aan energie verliezen, waardoor de kamer minder goed opwarmt of we gewoon meer moeten verwarmen.

Daarnaast is een dakvenster ook voor dieven in deze donkere dagen, een geslaagde manier om binnen te komen, vooral als het venster aan de achterkant van het huis geplaatst is.

De beste oplossing om al deze minpuntjes definitief op te lossen en tegelijkertijd een perfecte isolatie te garanderen, is een rolluik voor dakvensters.

Velux creëerde een rolluik dat al deze problemen efficiënt aanpakt.

veluxrolluik

Het dakvensterrolluik biedt:

  • Optimale verduistering
  • Maximale energiebesparing
  • Thermische isolatie in de winter
  • Bescherming tegen warmte en zon in de zomer
  • Geluidsdemping: het vermindert omgevingsgeluiden en het contactgeluid van regen en hagel
  • Privacy
  • Beveiliging

Kortom, een rolluik voor je dakvensters is perfect het hele jaar door.

Het houdt de ruimte lekker koel in de zomer, heerlijk warm in de winter en het blokt de lichtinval op elk moment van de dag optimaal af als je dat wenst. En niet onbelangrijk, je kan genieten van een heerlijk ontspannen nacht, waardoor je goed uitgerust wakker wordt.

Ligt je dakvenster net buiten bereik voor een makkelijke manuele bediening?

Geen probleem, de rolluiken van Velux bestaan met een elektrische bediening, (je moet dan wel een aangepast velux dakvenster hebben). Je kan dan met een touchscreen afstandsbediening, het rolluik vanop afstand bedienen, of het rolluik voorprogrammeren om het rolluik op zelf ingestelde tijden op- neer te laten (een plus voor inbraakbeveiliging).

veluxrolluik

Heb je geen aangepaste elektrische velux dakvensters en wil je toch een rolluik?

Geen probleem, dan kies je gewoon voor een rolluik op zonne-energie.

Het is een draadloos systeem dat werkt met fotovoltaïsche cellen die ongeacht het seizoen of het moment de nodige energie leveren voor 2 cycli per dag.

Je hebt geen kabels nodig en is eenvoudig te plaatsen en het werkt eveneens op afstandsbediening.

Meer weten?

Bron:

http://www.velux.be/nl/producten/gordijn-en-rolluik/rolluik

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */