Vooraleer de winter aanbreekt, is het opruimen voor de laatste keer in het tuinhuis, of de garage .Tijdens het opruimen stoten we vaak op materialen die we niet meer gebruiken, maar die na enkele slimme handelingen uit kunnen groeien tot handige hulpmiddeltjes in en om het huis.

Wij zetten er enkele op een rijtje:

  • Een oude tuinslang die niet meer perfect werkt, kan je heel makkelijk omtoveren tot een buitenmatje, door ze op te rollen en de verschillende delen samen te lijmen.
  • Maar je kan er ook een handig compostvat mee maken, door ze rond een basis van vier palen te wikkelen.
  • Die oude lamp, waar je niet van kunt scheiden en die nu troosteloos in de garage ligt, kan je omtoveren tot een handig vogelvoederbakje, waarbij je de voet van de lamp gebruikt als basis.
  • Nog meer voederbakjes voor onze gevederde vrienden, kan je maken uit oude vaasjes, in combinatie met versleten borden en gekleurde steentjes.
  • Heb je een nieuw tapijt gekocht voor je woonkamer? Gooi dan het oude tapijt niet weg, maar gebruik het in de tuinkamer om een gezellig hoekje te creëren.
  • Heel gewone materialen waar je een leuk windorgel mee kunt maken voor de tuin, zijn onder andere lege flessen, die je omgekeerd op een stok in de tuin plaatst, of oude sleutels en andere metalen accessoires, die je aan een lint tussen de planten hangt.
  • Wist je dat je met oude panty’s heel nuttige dingen kunt doen in de tuin?
  • Je kan ze onderaan je potten leggen; daardoor kan er wel water doorspoelen, maar geen grond.Of je gebruikt ze als netjes die je ophangt in het tuinhuis, om je bloembollen in te bewaren.En je kan er ook lastige klimplanten mee vastknopen aan een raster.
  • Is de zand/speelbak de kindjes ontgroeid? Gooi hem niet weg, maar maak met een boormachine enkele gaten onderaan in de bak, vul hem met tuingrond en je hebt een nieuwe kweekbak voor groenten en kruiden.

    

Zo zie je maar dat tal van opgebruikte en niet meer gebruikte materialen kunnen herleid worden tot nieuwe en interessante tuinobjecten, hetgeen je een hele hap uit je budget scheelt en helpt om op een duurzame manier met materialen om te springen.

Bron:http://www.birdsandblooms.com/gardening/gardening-basics/28-recycled-garden-ideas/

 

 

 

Opmerking plaatsen

Close