Cre-a-tief

Oosterse lampjes voor een zomers terras

oosterse lampjes

We genieten nog van lange zomeravonden en brengen die bij voorkeur door op een gezellig buitenterras in eigen tuin, maar ook op een klein balkonnetje kan je veel gezellige uren spenderen. Alles hangt af van de aankleding van je buitenruimte. En wat is er mooier dan een romantisch schijnsel als de avond valt?

Lichtjes zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen, elektrisch, zon-aangedreven of met kaarsjes. En net van dat laatste, kan je nooit genoeg hebben. Kaarsjes en kaarshouders geven dan ook het meest gezellige licht tijdens een warme zomernacht.

Verdergaand op het thema van duizend- en één nacht in ons vorig artikel, vonden we het volgende projectje super geschikt voor een zomerse verlichting. De oosters getinte kaarsenhouders zullen je buitenruimte helemaal omtoveren tot een oase van rust.

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

-oude glazen bokalen van spaghetti, confituur…of gewone effen glazen bokalen die je voor een prikje kunt kopen.

-goudkleurige dimensionele verf (warmtebestendig)

-verf om op glas te schilderen (ook bij voorkeur warmtebestendig)

-geschikte verfborstel

-ijzerdraad om de lantaarns op te hangen als je dat wenst

Werkwijze:

*Verwijder eerst en vooral de etiketten van de bokalen, als je gebruikte bokalen gebruikt en ontdoe het glas van de resten van lijm. Laat ze nadien helemaal opdrogen.

*Het versieren van de bokalen doe je helemaal zelf; gebruik hiervoor je fantasie, of zoek enkele oosters getinte decoraties, om je op ideeën te brengen.

*Breng de dimensionele verf aan in diverse patronen (zoals gezegd hierboven, kan je enkele patronen uitprinten ter voorbeeld). Gebruik het tipje van de applicator om je patronen te tekenen en om “dots en stripes” aan te brengen op de buitenkant van het glas. (zie foto) Neem je tijd en laat heel goed drogen.

*Als de buitenzijde voldoende gedroogd is, giet je in de binnenzijde van de bokaal, een weinig gekleurde verf (kleur naar wens). Wikkel de bokaal om en om en gebruik de verfborstel om de verf goed te verdelen over de bokaal. Zorg dat je verf niet te dik is, want dan krijg je een minder mooi resultaat. Laat drogen.

*Je oosters getinte lantaarns zijn nu klaar om de buitenruimte op te lichten; wil je ze graag hangen? Dan wikkel je ijzerdraad rond de bovenzijde van de bokaal en maak je hiermee een lus.

Geniet van de oosterse sferen bij je thuis!

 

Bron: http://www.designsponge.com/2011/03/diy-project-moroccan-lanterns.html

Close
/* ]]> */