Exterieur

On top of the hill

Regelmatig nemen we jullie mee, naar enkele bijzondere plekjes, die in het oog springen vanwege hun architectuur en locatie.

Vandaag laten we jullie genieten van prachtige heuveltop constructies, die je letterlijk en figuurlijk de adem zullen benemen, omdat ze zo hoog en solitair gelegen zijn. Je want je on top of the world in deze zwevende en balancerende pronkstukjes.

1.Het eerste artistieke wonder, het Cliff house, situeert zich in Sydney, Australië en lijkt wel van de hand van Picasso met zijn steen en glas exterieur. De gebogen wanden slingeren zich rond de klif en bovenaan bevinden zich een prachtig zwembad, omgeven door een daktuin.

2.Op een verlaten eiland in British Columbia, vindt je Tula House. Het leunt high in the sky aan tegen een bergwand en lijkt wel te zweven boven het strand. Met zijn robuuste constructie, versmelt het huis helemaal met zijn omgeving. Het moet niet gezegd, dat de panorama’s prachtig zijn.

3.In Nova Scotia, lijkt deze woning  dan weer een grote houten “nature spotting” chalet. Het huis is slechts met een klein gedeelte verbonden met de vaste grond. De rest steunt op een constructie van stalen pijlers. Dit “vakantiehuis”, wil bezoekers een duizelingwekkend gevoel bezorgen. En of dat lukt…

4.Dichter bij huis in het Spaanse Alicante, staat deze prachtige witte villa “on the cliff”, die uitreikt naar zee. Het gebouw lijkt uit de rotsen te spruiten als één groot volumineus geheel zich uitrekkend naar de eindeloze oceaan. De woon- en slaapkamers volledig opgetrokken in glas,  bevinden zich helemaal bovenaan, wat zorgt voor een geweldig panorama.

5.In Nevada, aan Lake Tahoe strekt het “Lake House” zich uit over een vijf verdiepingen tellend gebouw uit staal, beton en glas. Het werd gebouwd aan de waterkant met betoverend uitzicht op het meer. Het glas loopt aan alle zijden van het huis door, om zijn inwoners de kans te geven, om het hele jaar door rondom van de indrukwekkende panorama’s te genieten.

6. In het zuiden van Frankrijk, ligt een pareltje hoog op een bergtop. Het huis bestaat uit verschillende volumes en zo lijkt het wel als een puzzel in mekaar te passen. Blikvanger is het “infinity” zwembad, waarbij je zo de zee lijkt in te stappen en door het gebruik van talloze glaspartijen, lopen binnen en buiten naadloos over in mekaar.

7. In Chili, ligt dit bescheiden vakantiehuis…200 meter boven de grond! Het bijzondere is, dat er naast dit gebouw, geen andere constructies werden gebouwd, wat het tot een unieke ervaring maakt, om er te verblijven ; alsof je op je eigen privé-eilandje zit. En zeg nu zelf : wie wil er nu niet wakker worden met zo’n uitzicht !!?

8. Zapallar, Chili. Dit massieve gebouw lijkt wel uit de rotsen gehouwen en geeft een majestueus gevoel. De naam “Once Mujeres” gaat terug naar de eigenaars die het huis bouwden voor hun elf dochters. Het werd een indrukwekkend staaltje architectuur van hoge ramen en heel veel glas, aangevuld met een eindeloos zwembad, dat aarde, lucht en water met mekaar verbindt.

Ik heb mijn perfecte vakantiehuis al gekozen en jullie?

Bron : http://www.homedit.com/extraordinary-houses-clinging-cliffs-take-beauty/

Close
/* ]]> */