In het voorjaar gaan we op zoek naar de eerste zonnestralen. Lekker genieten op een bankje, de zon heeft in het voorjaar een opladende werking. In deze periode willen we dan ook optimaal genieten van de warmte die ze geeft.

Maar in de zomermaanden kan de zon ook een verschroeiende werking hebben, wat zowel onze tuinplanten als onszelf geen goed doet. De schadelijke zonnestralen die het hele jaar door een risico vormen voor onze gezondheid, branden in de zomer het heetst en zijn het meest schadelijk dan.

Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk bescherming in te bouwen als we buiten vertoeven. Naast een goede zonnecrème, betekent dit ook dat we onze buitenruimte zo goed mogelijk afschermen tegen de hitte.

Terrasoverkappingen bestaan er in heel wat uitvoeringen, maar de meeste bestaan uit vaste constructies die één geheel vormen met de woning.

Daarnaast heb je tal van overkappingen in doekvorm, die je wel beschermen tegen de zon, maar niet bestand zijn tegen een fikse regenbui of een zomers onweer.

Daar komt vanaf nu verandering in…

De nieuwste overkapping is heel minimalistisch en elegant van silhouet. Ze neemt slechts een beperkte ruimte in op je terras en wat meer is: het doek zelf, is waterdicht, waardoor je niet meer verrast wordt door een plots opkomend onweer, maar je gewoon buiten kunt blijven tijdens de regenbui.

Het water verzamelt niet bovenaan op het doek en loopt ook niet met bakken van het doek af, maar loopt rustig langs de palen naar beneden toe.

De terrasoverkapping wordt bevestigd aan de gevel en steunt verder op twee zijdelingse palen, waardoor je geen verstoord beeld hebt van de omgeving. Het vrije uitzicht blijft bewaard en toch ben je perfect beschermd.

Daarnaast kan je zelf beslissen in welke mate je het zonlicht toelaat en kan je het doek helemaal zelf bedienen en de lichte structuur van het doek laat voldoende (zon) licht binnen, zonder op enige manier te hinderen. Op die manier krijg je ook nog steeds voldoende licht binnen in de woning.

Het leuke is dat dit nieuwe zonwerende doek verkrijgbaar is in diverse kleuren, waardoor je het perfect kunt aanpassen aan het interieur van je binnen- en buitenruimte.

Een optionele LED verlichting zorgt ervoor dat je ook tijdens warme zomeravonden gezellig buiten kunt vertoeven met aangepaste sfeerverlichting.

Meer weten over deze terrasoverkapping of andere overkappingen ontdekken?

https://www.torck.be/renson-lapure/

 

Comments are closed.

Close