Interieur

Nieuwe trends 2018 volgens Maison et Objet

trends 2018

Zoals altijd nemen we in de loop van het najaar een kijkje in de kast van het nieuwe interieurjaar en de trends 2018.

Maison et objet, de buitenlandse beurs die tweemaal per jaar in Parijs neerstrijkt belooft zoals altijd de nieuwste trends op het vlak van interieur en decoratie.

Waar we in 2017 nog de rust  en de natuur opzochten, wordt 2018 een jaar waarin we alles leren integreren in onze drukke maatschappij.

Zo zien we nog steeds een interesse in oude, authentieke culturen opduiken, al worden ze in een modern jasje gestoken. Zo zijn er bijvoorbeeld oude native maskers, die gepimpt worden door ze in een metalen uitvoering te gieten, voorzien van lichtjes, wat ze een eerder futuristische uitstraling geven.

Dé trendkleur van het nieuwe interieurjaar, wordt rood; fel en opvallend, om aan je inrichting een decadente en passionele toets te geven.

In het nieuwe jaar zal licht en wat je met die verlichting doet, heel belangrijk worden. Met optische lichteffecten op een vlakke ondergrond, kan je aan je interieur jouw favoriete lichtsfeer geven, zo ook met artistieke lichtbronnen, die steeds meer hun eigen sfeer geven aan elk interieur.

In al die drukke en hypermoderne aanpassingen, blijft er nog wel ruimte voor rust en thuiskomen. Daar zorgen de koele kleurtonen voor in linnen en parelmoer grijstinten, die aan elke ruimte onmiddellijk een ontspannende uitstraling geven.

Om de grijstonen te complementeren, worden ook accessoires, waaronder zitelementen toegevoegd in gebrand geel, een okergele kleur die overeenstemt met andere kruidachtige kleuren zoals curry, koriander en biet en die je interieur dat beetje pit geven.

Nog een rustig, maar toch krachtig element in het interieur, wordt beton en objecten in betonlook. Deze objecten zullen een krachtige en desalniettemin minimalistische indruk geven aan elk interieur, door het gebruik van nederige materialen.

Wie het allemaal wat vrolijker en uitbundiger ziet, zal zich verheugen op de bloemen en bloemmotieven, die net iets groter uitvallen dan gedacht en die van een ruimte een botanische tuin maken, waarin je kan verdwalen.

Wie gebrek heeft aan opbergruimte en geen extra kasten kan plaatsen, mag vanaf volgend jaar zijn opbergruimte gewoon etaleren in de kamer. Met de minimalistische opbergrekken, die in elke interieurstijl te vinden zijn en die nu een esthetische make over kregen, haal je zowel een functioneel als een decoratief object in huis.

Nog een trend die we volgend jaar meer zullen ontmoeten, is de oosterse trend, waar Aziatisch getinte materialen en decoratieve objecten het interieur zullen verfraaien.

En als je gedacht had, dat het comfortabele dat we nu in onze interieurs aantreffen, voorbij is, heeft het mis. Deze trend blijft onlosmakelijk verbonden met de nieuwe levensstijl en komt ook volgend interieurjaar terug in de vorm van comfortabele design meubelstukken, zowel in de woon- slaap- als werkruimte.

 

Meer weten?

http://www.elledecor.com/design-decorate/trends/g12445113/design-trends-maison-et-objet/

https://www.italianbark.com/4-exclusive-new-interior-trends-maison-et-objet-september-2017/

Close
/* ]]> */