Tuin

Nieuw voor de tuin: De Capi Tutch bloempotten

capi tutch

Nu het zonnetje steeds meer uren klopt, beginnen de groene vingers te jeuken, om nieuwe planten in de tuin te introduceren.

Het is niet altijd makkelijk om het juiste type plant te kiezen voor jouw tuin of terras. Veel hangt uiteraard af van de plant zelf, de staanplaats en of ze veel of weinig zon en water nodig heeft. Daarnaast is ook de grondsoort soms de reden dat bepaalde planten het wel of niet goed doen in jouw tuin.

Planten in potten vergaat het net zo. Niet elke plant is geschikt voor een leven in een pot. Het zijn dan ook vooral planten die een beperkter wortelgestel hebben die beter in een pot kunnen overleven. Maar ook hier blijft de staanplaats in of uit het zonnetje en de hoeveelheid water van het grootste belang.

Wat niet iedereen weet, is dat de pot op zich ook een belangrijk element vormt in het gezonde leven van je plant. Vaak denken we, als we een pot voor buiten kopen, dat dit dan wel voldoende is en dat die ook geschikt is voor elke buitenplant.

Maar niks is minder waar. Planten die dagelijks buiten staan in weer en wind in een pot die niet geïsoleerd is bijvoorbeeld, kunnen in de zomer last krijgen van de hitte en in de winter van de vorst.

Het is dan ook altijd aan te raden, je potten langs de binnenzijde te isoleren. Vaak wordt hier plastic voor gebruikt, maar plastic kan ervoor zorgen dat de wortels te weinig zuurstof krijgen, wat tot verstikking of verrotting kan leiden.

De nieuwe tuinpotten van Capi lossen dit probleem op.

De Capi Tutch is een fraaie collectie potten voor binnen en buiten die een dubbele binnenlaag hebben, waardoor ze uit zichzelf als een isolerend schild optreden voor de plant die erin huist.

Het enige wat je hoeft te doen is onderaan een laag hydrokorrels leggen en ervoor zorgen dat de pot onderaan een opening heeft en je planten zijn perfect beschermd tegen zowel hitte als vorst.

Maar dat is niet de enige troef die deze nieuwe collectie potten heeft.

Alle potten zijn lichtgewichten (ideaal als je op een terras woont op de derde verdieping) van polyethyleen en zijn 100% recycleerbaar.

Daarnaast hebben ze een fraai design dat zowel binnenshuis als buiten gebruikt kan worden en waardoor je planten echte blikvangers worden.

Een extra troef voor buiten is, dat de potten onbreekbaar zijn; geen probleem als er een stevige wind staat of als je potten in de winter buiten overnachten; geen barsten of scheuren dus.

De potten hebben een heel natuurlijke uitstraling en passen perfect bij groene planten die helemaal tot hun recht komen in hun nieuwe omgeving. De potten zijn ook niet van hun broertjes in terracotta te onderscheiden, met dat verschil dat ze nog steviger en weersbestendig zijn.

Wil je de Capi Tutch uitproberen?

Je kan de potten makkelijk herkennen aan de opvallende oranje binnenkant (niet voor niks is het een oerhollands product) en hun opvallende lichte structuur.

Wil je meer weten over deze potten en wil je de app uitproberen, om te testen welke van jouw favoriete planten in welke bloempot past?

Bezoek dan snel:

https://capi-europe.com/collectie/capi-tutch/

Close
/* ]]> */