Niks mooier dan met de lente in het land, frisse bloemen op tafel te brengen. Zowel voor een feestelijk gedekte tafel, als voor een prachtige paastafeldecoratie, is deze natuurlijke tafelloper een uitstekend idee.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-Verse bloemen van het moment of aangepast aan de rest van de decoratie

-Voldoende groene takken om de lengte van je tafelloper samen te stellen. Dat mogen verschillende soorten en kleurschakeringen zijn.

-Groene bloemistentape

-Bloemistendraad

-Tangetje om te knippen

 

Werkwijze:

*Begin met één takje groen. Leg er een tweede takje bovenop, maar net een beetje lager om meer vulling te creëren. Verbind de beide stengels met bloemistendraad. Dit is de start van je tafelloper.

*Herhaal deze stap en leg opnieuw een takje op het reeds bestaande deel en verbind opnieuw met bloemistendraad. Werk op deze manier verder tot je ongeveer aan de helft van de tafelloper bent gekomen. Draai dan de loper om en ga aan de andere zijde verder, om de andere helft af te werken.

Hoeveel groen je erin gebruikt, bepaal je helemaal zelf en hangt ook af van hoe zichtbaar of indrukwekkend je de tafelloper wilt op de tafel. Hoe meer groen, hoe pompeuzer de loper wordt.

*Om het groene deel van je loper af te werken, kan je de verbindingen met bloemistendraad omwikkelen met bloemistentape. Dit geeft een meer verzorgde aanblik en het vermijdt dat je krassen krijgt op de tafel, door de uitstekende delen van de draad.

*Nu is het tijd om de bloemen erin te verwerken. Neem een aantal kleinere bloemen en knip een aantal stuks af; bind ze op dezelfde manier samen als hierboven en verwerk ze tussen het groen naar eigen wens; als je de loper nog wilt verplaatsen, bind de bloemen dan zeker vast aan het groene deel.

*Neem nu de grotere bloemen en maak er een boeketje mee; maak zo twee boeketjes en bind ze onderaan vast met bloemistendraad. Deze boeketjes worden het middelpunt van je tafelloper.

Centreer ze in het midden van je tafelloper en zet ze vast  met draad of tape (optioneel)

*Om af te werken kan je omheen de tafelloper nog verder afwerken met diverse accessoires, zoals bijvoorbeeld theelichthoudertjes of voor een paasdecoratie, allerlei paasaccessoires zoals bijvoorbeeld eitjes enzovoort…

Klaar!

Bron: http://irisnacole.com/floral-table-runner-tutorial/

Comments are closed.

Close