Decoratie

Geurkaarsen: Natuurlijk geurende soya en koolzaadwaskaarsen

geurkaarsen

Heb jij ook al zin in de gezellige herfst- en winteravonden? Lekker ingeduffeld voor een vuurtje, met de geur van heerlijk geparfumeerde kaarsen op de achtergrond?

Er is de laatste tijd heel wat te doen, rond de gezondheid; daarbij worden ook de gewone geurkaarsen onder de loep genomen, als minder bevorderlijk voor de gezondheid.

Dat vonden wij, liefhebbers van lekkere geuren een echte zonde, dus gingen we op zoek naar natuurlijke alternatieven, die onze geurpapillen konden prikkelen.

We vonden ze bij soyakaarsen en koolzaadwaskaarsen.

Het zijn ecologische vervangers voor de gekende paraffine kaarsen en worden steeds populairder bij het gebruik en het maken van geurkaarsen.

Omdat er aan geurkaarsen een geurend bestanddeel wordt toegevoegd en er bij soyakaarsen een tragere smelting plaatsvindt, wordt de geur ook veel subtieler vrijgegeven, waardoor je nog langer kunt genieten van de heerlijke geuren. Soyakaarsen branden ook gewoon langer dan paraffinekaarsen.

Daarnaast komen er bij de verbranding veel minder roetdeeltjes vrij dan bij gewone kaarsen en voor mensen die last hebben van astma en allergieën is een soyageurkaars dan ook de betere optie als ze ook willen genieten van een lekker huisparfum.

Beetje was gemorst? Geen probleem, soyawas, die in feite gewoon vet is, kan je snel en makkelijk opkuisen met een beetje heet water waar je een sopje van maakt.

Als je zelf kaarsen maakt, hou er dan wel rekening mee, dat je een aangepaste lont en glas gebruikt voor de soyawas, om te vermijden dat er toch roet vrijkomt bij de verbranding.

Omdat soya een ingevoerd product is, is er nu ook een nieuw alternatief om gezonde geurkaarsen te kopen of maken en dat is koolzaadwas.

Koolzaadwas, die gemaakt is van koolzaadolie is een eigen product, ontstaan uit bloemen waaraan vocht werd onttrokken en dat na verharding het resultaat van een volledig plantaardige was geeft, die heel geschikt is voor het maken van allerlei geurende woonaccessoires, waaronder geurkaarsen.

Koolzaadwas neemt geurende oliën, net als soyawas, goed op en hard mooi uit. (indien je zelf aan de slag gaat)

Wil je het helemaal ecologisch laten geuren deze winter? En maak je zelf je geurkaarsen? Kies dan wieken uit hout of katoen en voeg organische essentiële oliën toe om het plaatje helemaal compleet te maken.

In elk geval, zal je toch een geurkaars hebben die een pak minder belastend is voor het milieu en de gezondheid.

Wij kijken al uit naar die heerlijke wintergeuren die onze woonkamer zullen vullen!

Bron:

https://www.geurwalhalla.nl/c-2352521/sojakaarsen/

http://www.aromatherapie-info-webshop.nl/koolzaadwas-100-natuurlijk.html

Close
/* ]]> */