Heb je net enkele leuke foto’s en herinneringen van het voorbije oud en nieuw laten uitvergroten en wil je hier graag een collage mee maken aan die verloren muur?

Dan kan je dat in verschillende stijlen doen, elk met hun eigen persoonlijkheid en typisch karakter.

Methode één : de excentrieke stijl

Deze stijl onderscheidt zich van de ander stijlen, doordat hij 2-dimensionaal combineert met 3-dimensionaal. Kijk maar hoe het dierenhoofd naadloos aansluit bij de vlakke werken aan de muur. Hier kan je variëren zoveel je wilt en verschillende kleine composities bij mekaar passen. Alles kan en alles mag!!

Methode twee : het rooster

Dit geometrische model werkt perfect, als je (kunst)werken of fotokaders hebt in één zelfde grootte en dezelfde esthetiek. Het geeft een opgeruimde en nette aanblik voor de diegenen onder ons die het graag clean en minimaal houden.

Methode drie : het anker

Heb je een meubelstuk dat je in de kijker wilt zetten? Dan kan je opteren voor een groter werk aan de muur (bijvoorbeeld één foto helemaal uitvergroot, of een drieluik in één kader). Het verankert als het ware het meubelstuk eronder en daarmee trekt het ook onmiddellijk de aandacht naar het werk aan de muur. Dit past bijvoorbeeld perfect boven een zetel, bed of tafel.

Methode vier : de bohemien stijl

De naam zegt het al ; bohemien geeft onmiddellijk een bijzonder karakter aan een ruimte. Deze stijl past heel goed als je werken van verschillende groottes en persoonlijkheden hebt. Een tip om deze wand goed op te bouwen is, het middelpunt van de opstelling perfect op ooghoogte te hangen en de rest van de constructie eromheen uit te werken.

Methode vijf : de galerij

Als je ooit een kunstgalerij bezocht, is deze stijl je niet onbekend. Deze opstelling is gemaakt om bijvoorbeeld drieluiken in aparte kaders op te hangen of werken die een zelfde grootte hebben, of werken die overlopen in mekaar wat kleur betreft enzovoort…Kortom, werken die op de één of andere manier een “band” hebben. Pas deze stijl toe in ruimtes met een langere muur, zoals een halgang, of boven een lange buffetkast bijvoorbeeld.

Methode 6 : de casual stijl

Deze stijl behoeft niet veel uitleg. Zoals de naam reeds laat vermoeden, is dit een stijl die het niet te nauw neemt met het woordje stijl en waarbij alle elementen gewoon losjes naast of onder mekaar gepositioneerd worden, om een eerder tijdloze look te creëren, die ook te allen tijde kan aangepast worden, doordat er geen vaste plaats voorzien is voor een bepaald werk. Hier kan je ook hangende werken combineren met staande en je hebt veel minder oplapwerk aan de muur als je de compositie wilt veranderen.

Naast de verschillende afbeeldingen van de stijlen, hebben we ook een afbeelding toegevoegd die zich vooral richt op een fotowand en hoe je die op tal van uiteenlopende manieren kan uitwerken.

Veel plezier !

Bron :

http://www.buzzfeed.com/jessicaprobus/these-diagrams-are-everything-you-need-to-decorate-your-home?utm_term=.ufegzYARm&sub=3588560_4799147#.miMBNemj7

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.

Close