Er zijn heel wat mogelijkheden om een oude lampenkap om te toveren tot een nieuwe en moderne versie van zichzelf.

Zo kan je deze opnieuw stofferen of een nieuw en hip kleurtje geven, maar je kan ze ook gewoon vervangen door iets totaal nieuws.

Mozaïeken geven nog steeds een heel bijzonder effect aan gelijk welk decoratief artikel. De gekleurde steentjes zorgen voor een duizend- en- één nacht atmosfeer en vooral in combinatie met licht komt het geheel helemaal tot leven.

Een oude stoffen lampenkap is dus het ideale item voor een mozaïek make-over.

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

-Een oude lampenkap, waarvan je de basisring makkelijk kunt verwijderen. (eventueel door de stof ervan rond te knippen)

-Schaar

-Naald en draad

-Lampenkap met afzonderlijke basisring (of één die makkelijk verwijderbaar is)

-Een rol toiletpapier

-Twee bladen met mozaïeksteentjes (verkrijgbaar in hobby- of gespecialiseerde zaken) of meer, al naargelang de grootte van de lampenkap die je wilt maken.

 

Werkwijze:

*Je eerste stap is het verwijderen van de oude lampenkap. Met een schaar knip je ofwel de stoffen lampenkap in twee, waarna je ze makkelijk van de basisring kunt verwijderen, ofwel knip je de stof weg rond de basisring. Probeer zoveel mogelijk van de oude materie te verwijderen van de basisring om een zo egaal mogelijke basis over te houden.

*Leg je blad mozaïekjes uit op een tafel. Om de maat op te meten hou je het blad tegen de basisring en bepaal je de hoogte van je lampenkap. Knip het geheel af op de hoogte die jij wilt.

*Doe hetzelfde met je tweede blad mozaïekjes.

*Leg de mozaïeken omgekeerd op de tafel naast elkaar.

*Naai met naald en draad de twee delen aan mekaar en zet ze goed vast.

*Wikkel de samengestelde mozaïekgordel rond de basisring. Dit klusje werkt het best met twee, waarbij één iemand de ronding maakt en de ander de bevestiging aan de basisring.

Als je toch alleen werkt, leg dan de basisring op de tafel en wikkel dan de mozaïeken errond.

*Knip het teveel aan mozaïeken weg, tot je een mooi aaneensluitend geheel hebt.

*Naai de twee uiteinden samen met naald en draad. Om alles mooi op zijn plaats te houden, kan je een rol toiletpapier ertussen leggen; op die manier wordt het gewicht van de mozaïeken ondersteund.

*Als je de zijkanten verbonden hebt, draai je de lampenkap om en naai je de mozaïeken vast aan de basisring, wat meteen het bovenste deel van je lampenkap wordt. Je kan dit makkelijk aannaaien omdat de mozaïekjes op een blad zitten.

*Je lampenkap is klaar! Bevestig ze op je lamp en geniet van de heerlijke lichtreflecties van de mozaïeken.

 

Bron: http://www.prettyhandygirl.com/make-mosaic-tile-lamp-shade-lowes-creator/

Comments are closed.

Close