Het is weer die tijd, dat we alle kerstartikelen opnieuw vanonder het stof halen. Elk jaar zijn er elementen die terugkomen, maar ieder jaar komen er ook nieuwe dingen bij, vooral ook naar aanleiding van de laatste nieuwe trends.

Op die manier, groeit onze kerstcollectie steeds een beetje meer en kunnen we steeds opnieuw nieuwe projectjes creëren.

Eén van die nieuwigheden, is de werkjes die gemaakt worden met de meest simpele zaken, zoals bijvoorbeeld voorraadpotten. We toonden jullie reeds enkele leuke voorbeelden hiervan en ook met de kerstperiode wordt er voor de decoratie gebruik gemaakt van de vormgeving van de voorraad pot, om originele werkjes te creëren.

De verlichte stad kennen we allemaal ; tal van besneeuwde miniatuurhuisjes met mini mensjes, die samen wonderlijke winterlandschappen vormen. Kinderen ( en niet enkel kleine kinderen) zijn er gek op en kunnen uren doorbrengen voor het minitreintje, dat rustig de stad doorkruist en het paartje dat verliefd schaatsend tussen de miniatuurkerstbomen de magie van kerstmis dichtbij brengt.

Een verlichte stad kan je op verschillende creatieve manieren maken, maar voor de Kerstliefhebber die op een kleine oppervlakte leeft, is de volgende manier toch een origineel alternatief voor de traditionele stad.

Wat heb je nodig?

-Een voorraad pot (groter formaat, of verschillende formaten)of een aantal leuke glazen sierpotten. Zelfs een oude aquariumkom kan hiervoor aangewend worden, of een vaas in glas.

-Nepsneeuw ( je kan ook zout gebruiken, als je geen nepsneeuw hebt)

-slinger met mini lichtjes op batterijen

-mini huisjes en mensjes

-andere winteraccessoires

Werkwijze :

*Vul de pot voor 2/3de met nepsneeuw.

*Leg daarbovenop de slinger met minilichtjes (laat uiteraard de batterij niet in de pot liggen, maar hang het stukje kabel met daaraan de batterij, over de rand van de pot.

*Vul verder op met nepsneeuw, zodat de lichtslinger bedekt is.

*Begin nu je winterlandschappen te creëren. Elke pot kan een ander tafereeltje bevatten.

*Stel je stadje samen, door de verschillende potten te groeperen en werk aan de buitenzijde af met andere winteraccessoires, zodat je een complete winterstad krijgt.

Zo makkelijk, maar toch zo speciaal !!

Je kan je winterstadje overal plaatsen, van de schouw in de woonkamer tot een legplank in de  keuken, gewoon omdat het veel minder plaats inneemt dan zijn grotere broer. Dat is nu net het leuke aan deze miniatuurtjes ; je krijgt wel het gevoel, zonder de plaatsbeperking.

Stel jouw stadje helemaal samen volgens eigen smaak en pas hem helemaal aan volgens jouw interieur. Zelfs de kleinste exemplaren geven onmiddellijk die winterse sfeer die we zoeken. Het is een projectje dat in elke woonkamer thuishoort, klein of groot.

“Bring a little magic into your life…”

Bronnen : https://www.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=winter+village+diy&term_meta%5B%5D=winter%7Cautocomplete%7C2&term_meta%5B%5D=village%7Cautocomplete%7C2&term_meta%5B%5D=diy%7Cautocomplete%7C2

http://diyandcrafts.com/pin/1947/

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.

Close