Cre-a-tief

Mini herfstboompjes knutselen

In ons thema herfst, maken we ook deze week leuke herfstprojectjes, om je interieur in een najaarsjasje te steken.

Eén van die projectjes zijn volgende mini herfstboompjes in warme herfstkleuren, vallende bladeren inbegrepen.

Het leuke hieraan is, dat de blaadjes lijken op gekleurd glas, maar dat ze in feite gewoon gemaakt worden met “nagellak”!  Origineel en niet van het echte te onderscheiden…

Wat hebben we nodig?

  • Goede kwaliteit nagellak in verschillende herfstkleuren
  • Fijne ijzerdraadjes
  • Een punttang (zie foto)
  • Donkerbruine of zwarte papier tape

Aan het werk :

*Maak van dunne ijzerdraadjes lusjes (maak ze klein genoeg, anders zal de nagellak niet dekken) : zie foto. Laat de ijzerdraad nog voldoende lang onder de lussen, om ze nadien met mekaar te kunnen verbinden.

*Voeg verschillende losse lusjes samen tot één geheel. Dat wordt één tak van je boompje. Zet dit proces verder, tot je alle takken met blaadjes gemaakt hebt.

Maak ook nog een aantal losse lusjes. Zij symboliseren gevallen blaadjes, die je rond het boompje kan strooien op de grond.

*Verbind nu alle takken, om de structuur (het geraamte) van je boom te maken. Zorg ervoor dat je onderaan ijzerdraad over houdt, om de wortels van de boom te maken. Dat zal er ook voor zorgen, dat je boompje zelfstandig kan blijven staan. (zie foto)

*Neem nu je nagellak (voorbeeld geel oranje en rood) en leg een laagje over elke lus. Verschillende kleuren is mooier omdat je zo de verschillende kleurvariaties van herfstbladeren het best nabootst.

*Laat tenminste een half uur drogen.

*Je kan eventueel een tweede laagje aanbrengen, als de eerste laag niet voldoende dekt. Of, je kan kleine kleurschakeringen aanbrengen. (vb. een rood blaadje met een geel randje enzovoort); wees creatief. De kans zit er wel in dat als je bij bepaalde blaadjes een tweede laag legt, je ook al de rest van de blaadjes moet doen. Uitproberen is de boodschap. (in deze fase, kan je nog steeds blaadjes of takjes verwijderen als het mis gaat. Knip het takje gewoon af met een tang en voeg een nieuw toe).

*Bedek tenslotte de boomstam, de wortels en zoveel mogelijk takken, met de papier tape als afwerking van je boompje en om de ijzerdraad te camoufleren.

*Plooi de wortels zodanig, dat het boompje zelfstandig blijft staan en geef het een mooi plaatsje tussen je herfstdecoratie en strooi enkele losse blaadjes rond het boompje om af te werken.

! Verschillende boompjes samen op een zonnige plaats in huis, geeft een mooi lichtspel, als de zonnestralen erop vallen !

Bron :

http://www.sweetpaulmag.com/crafts/stained-glass-autumn-tree-made-with-nail-polish

call2action_post_mag

Download hier

Close
/* ]]> */