Cre-a-tief

Makkelijke fotocollage maken

Fotocollage maken

Tenzij je iemand bent die foto’s intern bewaart op je laptop, smartphone of tablet, ken je het volgende probleem wel. Je laat je foto’s ontwikkelen, maar vergeet ze daarna te sorteren en bergt ze op. Tot je een enorme stapel foto’s hebt, die je allang niet meer weet te traceren en duiden.

Dan wordt het tijd voor een noodplan: een fotocollage maken van je mooiste foto’s. Het is tegelijkertijd een manier om je woonruimte een lente-makeover te geven, met zonnige foto’s en kiekjes.

Wat heb je allemaal nodig voor dit projectje?

*Foto’s uiteraard

*2 schuimrubber borden of dunne MDF plaat (een aantal millimeter dik)

*poster ophangsysteem

*mousse borsteltjes

*Dubbelzijdige plakband

*Mod podge

*Verf

Werkwijze:

*Zoek je favoriete foto’s uit.

*Als je onderbord niet gekleurd is, geef je het een laagje verf in een kleur naar wens. Hier werd een zwarte ondergrond gebruikt (als je geluk hebt, vindt je schuimrubber in die kleur), hetgeen je foto’s mooier laat uitkomen, maar uiteraard kan je dit helemaal aanpassen aan je interieur. Een witte ondergrond geeft een iets landelijkere uitstraling en past ook goed in een Scandinavisch decor.

*Terwijl de ondergrond droogt (één of twee lagen), kan je je fotocollage uittekenen op papier. Teken waar en met hoeveel tussenruimte de foto’s komen. Op die manier weet je perfect hoeveel foto’s je nodig hebt.

*In dit voorbeeld werden alle foto’s in éénzelfde formaat geknipt, namelijk vierkant.

*Als het bord gedroogd is, leg je je patroon eerst uit in printpapier, dat je in vierkantjes geknipt hebt. Op die manier kan je controleren of het patroon werkt, vooraleer je aan de echte foto’s begint.

*Als je tevreden bent met de opstelling, knip je je foto’s uit. Gebruik een vierkant printpapiertje om de juiste afmeting aan te houden.

*Leg je foto’s uit op de grond en kies de juiste volgorde, waarop je ze op het bord wilt. Ben je eruit?

Breng dan alle foto’s over op het bord. Kleef elke foto vast met enkele stukjes dubbelzijdige kleefband en strijk ze mooi glad.

*Nu komt het spannende deel. Doe de mod podge (mat of glanzend naar gelang het effect dat je wilt bekomen) in een schaaltje en smeer het goedje met een mousse borsteltje over de foto’s heen, tot heel het bord bedekt is. (geen nood, de mod podge is wit in het begin, maar droogt helder op)

*Laat goed drogen.

*Bevestig 2 ophangsystemen achteraan het bord en hang je collage op een mooi en zonnig plaatsje!

Bron: http://blog.bitsofeverything.com/2011/04/wall-picture-collage.html

Close
/* ]]> */