Exterieur

Makkelijke buitenverlichting voor een klein budget

buitenverlichting

Nu de dagen al iets korter worden, wordt het tijd om de tuin extra te verlichten. De volgende voorbeelden zijn zo makkelijk zelf te creëren dat het binnen ieders bereik ligt, om in de tuin bepaalde punten of objecten extra te verlichten en zo je tuin die magische sfeer te geven. Maar ook die laatste zomerparty’s worden er super gezellig door.

In het eerste voorbeeld werden oude lampen gebruikt.

Je kent misschien nog wel de oude bollampen, die je vaak aantrof als buitenlamp, maar die ook gebruikt werden in badkamers en toiletten; misschien heb je nog wel enkele exemplaren hangen die aan vervanging toe zijn, omdat ze minder energiezuinig zijn.

Als dat zo is, kan je hiervan de omhulsels gebruiken als basis voor je nieuwe buitenverlichting.

Het is zo eenvoudig, dat het kinderspel lijkt. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is een oude kerstslinger met lichtjes voor buitengebruik, die je vast nog wel liggen hebt, of die je ergens goedkoop op de kop kunt tikken.

Vul de slinger gewoon in de opening van je lamp omhulsel en plaats de bol of bollen in de tuin, in de buurt van een stopcontact. (gebruik eventueel een verlengkabel)

De bollen geven een prachtig licht tussen het groen van planten en creëren een magische uitstraling. En het kost je zo goed als niks.

Nog een goedkope manier om extra verlichting te creëren is, door diezelfde ronde bollampen op te hangen en te verlichten met een theelicht.

Hiervoor heb je nodig:

Een aantal omhulsels van bollampen (zie boven), een sierketting op rol, verbindingshaakjes om de ketting te verbinden, theelichten.

Ook deze manier van verlichten is super makkelijk te maken.

Rond de bovenzijde van het lampen omhulsel, zit een schroefdraad; die is nu een goede steun voor de sierketting; leg de sierketting in een schroefdeel en zet de uiteinden vast met de verbindingshaakjes, zodat de ketting stevig vastzit rond de lamp.

Bevestig nu op drie plaatsen een zelfde lengte ketting, waarmee je de lamp omhoog kunt hangen; bevestig ze bovenaan aan een centrale ring, plaats een theelicht in de lamp en hang ze op een centrale plaats in de tuin of op het terras.

Je kan kiezen voor een doorzichtige of een ondoorzichtige lamp, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken.

Deze verlichting geeft een iets zwakker licht en is meer bedoeld als sfeerverlichting.

Uiteraard kan je ook hier werken met de kerstslinger, als je de stekker langs de bovenzijde kunt verbergen; op die manier kan je ook moeilijk bereikbare plaatsen goed verlichten.

Geniet nog van de laatste vakantieweken in een mooi verlichte tuin.

Bron:

https://www.theartofdoingstuff.com/landscape-lighting/

http://inmyownstyle.com/2012/05/how-to-make-outdoor-glass-globe-lights.html

Close
/* ]]> */