Cre-a-tief

Maak je persoonlijke happy wensbord

wensbord

De winterperiode is dé tijd voor hoopvolle teksten en wensen. Decoratie met inspirerende quotes werkt stimulerend in deze donkere tijden. Het verwarmt niet enkel ons hart maar ook het hart van je gasten in huis.

Een wensbord is een mooie manier om jouw wensen en levensmotto de wereld in te sturen en het staat ook geweldig in een winters decor.

Maak dus snel jouw persoonlijk wensbord; in het voorbeeld kom je te weten hoe je dit doet. Dit prachtige bord werd gemaakt door Ramona de Weert van beautynailsfun.nl.

wensbord

Wat heb je nodig?

  • Planken (eventueel restjes)
  • Zaag, hamer en spijkers, meetlat, potlood
  • Verf en kwasten

Werkwijze:

-Zaag alle planken in een verschillend formaat; het geeft het geheel een authentiekere uitstraling. Je kan ook met diverse soorten hout werken, die elk een andere structuur hebben.

-Schuur de planken mooi glad, maar enkel uit veiligheidsoverwegingen; zorg ervoor dat het karakter van het hout niet verloren gaat.

-Leg de volgorde van de planken uit, zodat je perfect weet wat eerst komt enzovoort.

-In het voorbeeld werden de volgende kleuren verf gebruikt:

Wit, crème, zachtroze, taupe, grijs en zwart, maar uiteraard kies je de kleuren helemaal zelf (misschien wil je er wel een feestelijk tintje aan geven met goud, koper of zilver…)

-Schilder nu de latten stuk per stuk. Wissel eventueel af met de witte en de crème kleur voor een beetje speelsheid in het kader.

-Neem een stukje keukenpapier en een beetje verf in een andere kleur en met enkele snelle veegbewegingen zorg je ervoor dat het hout een oudere uitstraling krijgt. Gebruik niet teveel verf, want dan krijg je niet hetzelfde effect. De verf moet als het ware reeds opgenomen zijn door het keukenpapier vooral je begint te vegen. Je kan altijd de achterzijde gebruiken om even uit te testen.

-Je kan dit effect in één of meerdere tinten toepassen (mocht je toch een fout maken, ga je er opnieuw over met de witte of crèmeverf en begin je opnieuw).

-Het beste is om vanop een afstand jouw creatie te bekijken vooraleer je verder gaat.

-Laat alles goed drogen.

-Nu je latten goed droog zijn, ga je het bord samenstellen.

-Neem twee dwarsliggers, die de steun van je bord zullen vormen. Hier werden ze in het grijs geschilderd voor meer contrast, maar ook dat is een persoonlijke keuze. Zorg er wel voor dat de onderkanten gelijk zijn, zodat het bord makkelijk kan staan.

-Zet de verschillende planken vast aan de dwarsliggers met een paar nageltjes of schroeven.

-Schets nu met potlood op elke plank jouw persoonlijke wens of quote. Doe dit met een licht potlood, zodat de druk niet door de verf doorkomt.

-Je kan ook per plank je lettertype of schrijfstijl aanpassen, maar ook dat is optioneel. Het hangt ervan af hoe strak of speels je het wilt.

-Met een fijn penseeltje en de zwarte verf, ga je nu over de letters, om jouw creatie helemaal af te werken.

Klaar!!

Geef jouw wensbord een mooi plaatsje temidden van je winterlandschappen in huis en ga helemaal op in de sfeer van deze tijd.

Bron:http://www.beautynailsfun.nl/2014/07/diy-houten-tekstbord-met-quotes/

Plaats een reactie

Close
/* ]]> */